Lukrativt CL for Liverpool

Liverpool tjente drøyt £20M i bonus- og fjernsyninntekter på å vinne Champions League. El-Hadji Diouf sier at han vil skrive under for Bolton, etter at det er oppnådd enighet med Liverpool. Gabriel Milito på TV2 Xtra?

Liverpool tjente mest

UEFA Champions League i 2004/05 genererte 415,5 millioner Euro, eller om lag £278M totalt.  Av dette beløpet satt Liverpool FC igjen med mest, nemlig 30,6M Euro eller £20,5M.  En snau tredjepart av beløpet til de røde fra Anfield stammer fra markedspoolen, hvor pengene fra reklame og fjernsyn samles opp.  De engelske lagene hadde de største fjernsynsinntektene, og både Arsenal og Chelsea tjente her om lag £11,3M, mens Liverpool satt igjen med £8,9M.  Seierherrene sopte imidlertid mest til seg av deltaker og prispenger, hvor altså £11,6M fant veien til kassereren i LFC og hvor £4,3M ble innkassert ved å vinne finalen.  Chelsea var nærmest Liverpool totalt i fortjeneste, med £18.8M.  I tillegg til disse beløpene har Liverpool hatt inntekter fra syv CL kamper på Anfield, samt egne sponsoravtaler.

 

 

Diouf på vei til Bolton

El-Hadji Diouf sier til en senegalesisk avis at han vil skrive under en 4-årig avtale med Bolton.  Hvorvidt klubbene er enige om en overgangsum sier den fargerike angriperen imidlertid ingenting om.

 

- Dere skal få vite det først, jeg vil skrive under for Bolton for fire år.  Det gjør meg veldig glad.  Jeg er lykkelig over å kunne spille for Bolton til neste sesong.  Jeg tror at jeg er i en klubb for folk har tillit til meg.  Treneren, doktoren, alle sammen.

 

- Min agent har fortalt meg at det er oppnådd enighet med Liverpool.

 

Diouf er nå i Dakar for å forberede seg til en VM-kamp mot Togo på lørdag.

 

 

Linket midtstopper på skjermen

Gabriel Milito er med i den argentinske troppen som er med i Confederation Cup, eller prøve-VM som noen kaller det, i Tyskland.  Argentina møter i morgen Tunisia, og kampen sendes direkte på TV2 Xtra onsdag kl 18.00.  Milito spiller til daglig midtstopper hos Real Zaragoza, og er en av spillerne som Liverpool er sterkest linket til i forhold til nye kjøp foran neste sesong.

 

Sjekk vår fullstendige liste over TV-kamper fra Confederation Cup/prøve-VM.