Lykkelig Cisse har gitt Benitez valgmuligheter

Tomålsscorer Djibril Cisse var overlykkelig over å ha tegnet seg på scoringslista igjen etter det lange skadeavbrekket. Manager Rafael Benitez uttaler at franskmannen med sitt spill i dag har gitt han flere muligheter foran Champions League finalen.

På en dag da de aller fleste øyner var rettet mot bunnstriden i Premier League, og Liverpool måtte gi fra seg rekorden for færrest innslupne mål i toppdivisjonen til Chelsea, sørget i alle fall et reservepreget Liverpool-lag for at ligasesongen ble avsluttet med 2-1 seier og tre poeng mot Aston Villa. Dermed sikret også de røde seg femteplassen i Premier League 2004/2005. Liverpool-manager Rafael Benitez var imidlertid etter kampen mest opptatt av finalen i Champions League i Istanbul om 10 dager, og de mulighetene tomålsscorer Djibril Cisse hadde gitt han med sitt gode spill i dagens kamp.

 

Manageren hadde mye ros til sin matchvinner mot Aston Villa, men ville ikke avsløre til pressen om han nå kommer til å starte med Cisse på topp på Atatürk Stadium eller ei. Spanjolen uttrykte imidlertid glede over at Cisse nå tilsynelatende har funnet tilbake sitt skarpe rykk og sin kampform. Han var også glad for å ende ligasesongen med seier, og var spesielt fornøyd med dette på Jamie Carraghers vegner, ettersom scouseren i dag erstattet Steven Gerrard som kaptein. Midtbanestjernen ble som kjent hvilt til Champions League-finalen, i likehet med visekaptein Sami Hyypiä.

 

- Det var bra for oss at Cisse scoret to mål, og jobbet hardt. Han løp utrettelig, og gir oss nå valgmuligheter foran finalen. Det var viktig for oss å vinne vår siste hjemmekamp for sesongen, og det var flott å se Jamie Carragher i aksjon som kaptein. Nå vet vi at vi har flere muligheter foran møtet med AC Milan. Vi kan nå mønstre to spisser, eller vi kan velge en ut av Cisse og Baros. Jeg syntes vi spilte bra i første omgang. Det gjorde vi ikke i andre omgang, og Villa satte oss under mye press de siste 45 minuttene, uttalte Benitez etter kampslutt.

 

- Men vi vant, og vi har igjen fått sett de beste supporterne i England i aksjon, og vi er glade alle mann. Det var fantastisk å se supporterne når vi tok æresrunden etter kampslutt. Vi vet det blir en fantastisk og viktig dag for oss i Istanbul. Men nå må vi bare jobbe hardt på trening, og beholde konsentrasjonen frem til da, slik at vi på ny kan gjøre en god kamp i Champions League. Vi er stinne av selvtillit. Det dreier seg kun om en fotballkamp, og alt kan skje, men alle i troppen har tro på at vi kan klare dette, la han til.

 

 

Lykkelig Cisse 

Tomålsscorer Djibril Cisse uttalte etter dagens match at han hele tiden har hatt tro på at han skulle finne tilbake til scoringsformen etter det stygge beinbruddet mot Blackburn i fjor høst. Dagens to scoringer var hans første nettkjenninger etter den stygge skaden.

- For meg var det virkelig viktig å score før ligasesongen ble avsluttet. All jobbingen jeg la ned mens jeg var skadet betaler seg tilbake nå. Målene var ikke bare for min egen del, men også for fansen som har støttet meg, og ikke minst for det medisinske støtteapparatet i klubben. Jeg føler meg virkelig sterk psykisk nå, og jeg visste jeg ville score igjen denne sesongen. Det var også herlig å avslutte med tre poeng. Jeg regner meg selv som 70-80% matchfit nå. Kanskje får jeg sjansen i Istanbul, men det er ikke opp til meg. Jeg er bare lykkelig fordi det er nærmest et mirakel for meg å spille fotball og score mål igjen etter den stygge skaden.

Liverpools finalemostander i Istanbul, AC Milan, ser ut til å ha mistet grepet om seriemesterskapet i Serie A etter dagens kamper. De klarte nemlig bare 2-2 mot et Lecce-lag som måtte avslutte kampen med 10 mann, mens Juventus på sin side vant oppskriftsmessig 2-0 over Parma. Dermed har "den gamle dame" opparbeidet seg et forsprang på hele 5 poeng på AC Milan når kun to seriekamper gjenstår. Milans neste kamp mot Palermo, er flyttet fram fra søndag til fredag på grunn av Champions League finalen. Vinner de ikke den er seriemesterskapet tapt allerede før CL-finalen, og dermed kan det være et desillusjonert Milan-lag som entrer Atatürk Stadium.