Mål av Riise og Baros

Riise var kaptein og scoret med høyrebeinet da Norge slo Sverige. Baros scoret for Tsjekkia i storseier. Ydmykende tap for Hyypiä. Skuffende poengdeling for Spania. Medjani finaleklar i Toulon. Welsh benket for England.

Norge vant 3-2 over Sverige i jubileumskampen på Råsunda Stadion i Solna. John Arne Riise bar for første gang kapteinsbindet på landslaget. Sunnmøringen startet på venstrebacken, før han etter hvilen gikk inn sentralt på midtbanen. Sverige ledet 1-0 til pause, men John Arne Riise utlignet 15 minutter ut i 2.omgang. 24-åringen fyrte løs med høyrebeinet (!) og ballen gikk via Daniel Majstorvic i en høy bue over Sveriges keeper Eddie Gustavsen.
 - Det var herlig å være kaptein, score og vinne over Sverige! En perfekt avslutning på sesongen, forteller Riise, som nå tar ferie. Han skal ifølge Aftenposten ha fått innvilget fri fram til 7.juli av Rafael Benitez. En tilsvarende avtale har trolig også andre landslagsspillere. Pre-season starter som kjent 27.juni for de røde.

I VM-kvalifiseringsgruppe 1 beseiret Tsjekkia Makedonia med 6-1. Makedonia tok ledelsen før Jan Koller scoret fire for vertene. Milan Baros spilte hele kampen og scoret kampens siste mål. Vladimir Smicer startet, men ble byttet ut etter én time. Sami Hyypiä og Finland ble ydmyket hele 0-4 i Helsinki av Nederland. Blant bortelagets målscorere var Dirk Kuijt, som er på Benitez sin ønskeliste denne sommeren. Tsjekkia er på god vei mot en playoff-plass. De ligger ett poeng bak Nederland, men har fem poeng mer enn Romania på 3.plass. Romania har også spilt en kamp mer. For Nederland og Tsjekkia gjenstår fire kamper. Finland kommer til å se nok et mesterskap fra tribunen. Hyypiä & co har fem kamper igjen, men har hele 12 poeng opp til playoff-plassen.

Spania skuffet med 1-1 mot Bosnia-Hercegovina i Valencia. Hjemmelaget utlignet i siste minutt. Xabi Alonso ble byttet inn i det 63.minutt. Luis Garcia var verken på banen eller benken.  Spania leder gruppe 7, ett poeng foran Serbia & Montenegro, men med én kamp mer spilt.

Carl Medjani gikk seirende ut av Liverpool-duellen i semifinalen i Toulon-turneringen. Frankrike U20 og England U20 spilte målløst, men franskmennene trakk det lengste strået i straffesparkkonkurransen – 5-4. Carl Medjani var igjen kaptein og spilte hele kampen. For John Welsh har turneringen derimot ikke gått særlig bra. Han startet de to første gruppekampene, men så har tilliten fra landslagstrener Peter Taylor blitt begrenset. John Welsh fikk 15 minutter i siste gruppespillskamp, før han i gårsdagens kamp var ubenyttet reserve. England møter Mexico i bronsefinalen i morgen kl. 18.00, mens Medjani & co spiller mot Portugal i finalen kl. 20.00. Begge kampene sendes direkte på Eurosport.