Mange nye mot CSKA

Rafael Benitez sier han vil rotere sin spillerstall under de neste to kampene, og ikke minst i kveld mot CSKA Sofia. Steven Gerrard også tvilsom til landskamper.

Liverpool har solide 3-1 å gå på foran returkampen mot CSKA Sofia kl 21.05 i kveld.  Med om lag £10M garantert ved avansement kan ikke de røde risikere å skli på noe bananskall, selv om Rafael Benitez ikke legger skjul på at flere av hans nøkkelspillere vil bli hvilt mot bulgarerne.

- Normalt skal en ledelse på tre mål holde.  Hvis vi får en tidlig scoring vil det være avgjort, og det er noe vi satser på.  Tanken er nå å bruke troppen til fulle i de to neste kampene.

Rutinerte spillere som John Arne Riise og Dietmar Hamann er ventet å spille fra start, og unggutter som Scott Carson, Antonio Barragan og Darren Potter er ventet å få spilletid.  Kanskje får også Florent Sinama-Pongolle en benkplass etter å ha scoret for reservene i andre kamp på rad i går.

En som ikke vil spille er Steven Gerrard.  Liverpool håper at kapteinen er klar igjen til kampen mot CSKA Moskva i supercupen til fredag, etter at midtbanespilleren gikk av banen med en leggskade sist lørdag mot Sunderland.  Engelsk presse er vel så opptatt av om scouseren er klar for England VM-kamper mot Wales og Nord-Irland, men Rafa gjør det klart at han nødig vil sende av gårde en av sine viktigste spillere dersom han ikke er helt frisk:  - Hvis han ikke er klar til kampen på fredag vil det være farlig for ham å spille for England.  Jeg behøver å snakke med legen angående kampen i Monaco.  Dersom han ikke er frisk i løpet av de neste to eller tre dagene vil det være farlig for ham å spille en uke senere.  Jeg vil snakke med manageren til England om det er nødvendig.

Liverpool - CSKA vises på ITV1 og på Liverpools hjemmeside www.liverpoolfc.tv.  Kampen oppdateres kontinuerlig her på liverpool.no med hurtige rapporter og spillerbørs.