Mellor ved godt mot

Ambisiøs Neil Mellor frykter ikke økt konkurranse, og drømmer om å slå ”hatklubben” United. Rush om Liverpools nye nr. 19, Morientes. Miniderby i Youth Cup?

Mellor drømmer om å slå United

Kjøpet av Fernando Morientes betyr at det blir enda vanskeligere for Neil Mellor (bildet) å få spilletid for Liverpool. Men den 22-årige goalgetteren har likevel svært så høye ambisjoner – også på kort sikt. Nå håper han å kunne bidra til å beseire ”hatklubben” Manchester United i morgen. Neils far Ian var selv spiller for City.
- Jeg trenger ikke å bli fortalt hva det betyr å slå United. Jeg vokste opp som City supporter og bodde i Manchester siden jeg var fem, så det ville vært stort å få spille mot dem. Så jeg har vært involvert i City-United greia siden jeg var liten. Det hadde vært kjempestort å slå dem, sier Mellor som på ingen måte frykter for karrieren på Anfield etter at Morientes gjør kampen om plassene lengst framme på banen beinhard.

Sheffield United har lenge hatt følere ute for spilleren som ser ut til å score mål de gangene han får sjansen. Den nylige spisskrisen førte imidlertid til at Rafael Benitez valgte å beholde spilleren, men klubben fra stålbyen hvor Mellor for øvrig er født, skal fortsatt være interessert. Selv er han kun opptatt av å gjøre jobben for Liverpool.

- Jeg ser ut til å ha gjort det bra i de store kampene tidligere. Og United på hjemmebane er utvilsomt en av dem. Det er en kamp alle vil spille i, påpeker Boy Mellor med matchvinnermålet mot Arsenal friskt i minne.
- Jeg er ikke sikker på om jeg makter å gjenta det jeg gjorde mot Arsenal, men det bryr jeg meg lite om så lenge vi vinner. Det er alt som teller på lørdag, sier den jordnære spissen.
Og blir det en plass på benken blir ikke Mellor skuffet, skal vi tro ham selv.
- Alle vil spille i en slik kamp, men det er opp til sjefen å bestemme. For å være ærlig var jeg temmelig skuffet over innsatsen min mot Watford. Jeg følte ikke at jeg spilte godt, og derfor er jeg nødt til å se hvordan sjefen vurderer det.

 

Rush tror på Moro

Den gamle storscoreren Ian Rush mener Fernando Morientes er akkurat rett mann for Liverpool. Chester-manageren tror kjøpet kan være en katalysator for å gjenerobre status som et av englands beste lag.

- Morientes ser ut til å være akkurat det Liverpool ser etter, sier Rushie som i fjor var ansatt som angrepstrener i klubben og burde dermed vite hva han snakker om.

- Han er god på bakken, dyktig i lufta, kan bruke begge beina og scorer mange mål. Han dro til Monaco i fjor og scoret en hel del, så i mine øyne er han et godt kjøp av Liverpool.

Morientes blir vist fram på en pressekonferanse i ettermiddag og er altså spilleklar mot Manchester United dersom Rafael Benitez velger å bruke ham. Ian Rush er sikker på at the Kop raskt får god grunn til å synge den spanske spissens navn i begeistring.

- Det er en rekke gode spisser i klubben allerede men kjøpet av Morientes gir alle økt styrke. Han er en klassespiller, og klasse stiger alltid mot toppen. Jeg er sikker på at han vil gjøre det meget bra for Liverpool, konkluderer Ian Rush.

Fernando Morientes har for øvrig blitt tildelt draktnummer 19.

 

Miniderby i FA Youth Cup?

Liverpools juniorlag kan møte Everton i FA Youth Cups femte runde neste måned. Dersom John Owens elever beseirer Tottenham neste onsdag og Everton går videre mot Yeovil er det duket for et realt Merseysidederby.

- Det er en interessant trekning, og det ville vært stort om begge lagene gikk videre. Men problemet er at du ikke vil at spillerne skal bli for spente og se langt fram i tid. Som alltid må du ta en kamp av gangen, understreker John Owens.

Når U18-gutta møter de hvitkledde fra London blir det lagets første viktige kamp på seks uker. Forrige helt skulle miniderbyet mot Everton i serien ha blitt spilt, men kraftig vind satte en stopper for kampen.

 

Holmes på landslaget

Den lovende forsvareren Jordan Holmes har blitt tatt ut til Englands U17-landslagt som deltar i ei turnering i Portugal i slutten av januar. Portugal, Norge og Frankrike er de øvrige landslagene som stiller.