Mer spilletid for Josemi

Rafael Benitez lover i dag mer spilletid for Josemi, om spanjolen kan holde seg skadefri. Mer spilletid er noe Zak Whitbread også håper på, selv om Rafa ønsker å hente inn en ny midtstopper.

Rafael Benitez forteller i dag at Josemi vil figurere mer i hans førstelagsplaner denne sesongen. Den spanske høyrebacken har også blitt benyttet en del som midtstopper den siste tiden, og imponerte i den rollen mot CSKA Sofia i forrige uke. Mot CSKA Moskva i supercupfinalen leverte spanjolen en bra kamp i sin mer vante posisjon på høyrebacken.

Den tidligere Malaga-spilleren var mye plaget av skader i sin første sesong på Anfield, men Benitez insisterer på at spilleren besitter nok kvaliteter til å bidra regelmessig for førstelaget i tiden som kommer.

- Josemi kan bli en viktig spiller for oss. Han er en god og pågående fotballspiller, og han har blitt mer vant til engelsk fotball nå. Han spilte meget bra som midtstopper i forrige uke. Jeg visste han kunne spille i den posisjonen, fordi dette var hans posisjon i et helt år hos Malaga. Selvsagt kan han også spille høyreback, og dermed gir han oss flere valgmuligheter, slår manageren fast.

- Han var uheldig i fjor, ettersom han pådro seg flere skader. Klarer han å holde seg skadefri, vil han bli en viktig medlem av førstelagstroppen i år, spår Benitez.

Zak lar seg ikke affisere
Zak Whitbread insisterer i dag på at han ikke lar seg distrahere av spekulasjonene om hvorvidt Rafael Benitez klarer å hente en ny midtstopper til klubben før transferdeadline på onsdag. Den unge amerikaneren har fått flere sjanser til å vise seg frem i sommerkampene, og har demonstrert kvaliteter som gjør at han nå figurerer i Benitez sine førstelagsplaner for fremtiden. En ny midtstopper til klubben vil utvilsomt gjøre veien lengre å gå for Zak, men dette bekymrer han altså ikke.

- Dersom du får økt konkurranse om plassen din kan du få deg et tilbakeslag, men det gjør igjen at du bare har et enda mer brennende ønske om å slå tilbake og jobbe enda hardere. Vi er Champions League-mestrene, og det er bare naturlig at en klubb av en slik status ønsker å kjøpe store spillere og ha kjente navn i troppen. Du kan ikke bli nedbrutt bare fordi du får hardere konkurranse om å komme på laget. Du må bare fortsette å vise  hva du kan gjøre, og håpe det er godt nok, slår lysluggen fast.

- Ser du på laget som helhet, er det konkurranse om plassene over hele fjøla. Vi står foran en lang sesong, der klubben trenger mange spillere. Manageren vil hele tiden gjøre det som han mener er i klubbens beste interesse, resonnerer han videre.

- Manageren har understreket dette med at det blir en lang sesong, der vi vil spille mange kamper. Dermed trenger han å ha mange spillere til rådighet. Han ønsker konkurranse om plassene i alle turneringene. Fotball har blitt et spill der du trenger en stor tropp, så jeg vil gjøre mitt beste for å imponere sjefen i tiden som kommer og håpe det er nok til å få mitt gjennombrudd. Jeg legger ikke skjul på at jeg håper å få spille langt flere kamper denne sesongen, avslutter amerikaneren.