Minne-markering i Italia

Et ungdomslag fra Liverpool vil i morgen spille en vennskapskamp mot Juventus i Italia. Liverpool v Wigan går på Sky. Dudek støttes av keeperlegende. Joaquin vil bli i Betis. U-landskamper i kveld.

Minne-markering i Italia
Juventus og Liverpool kommer til å stille hvert sitt ungdomslag til en vennskapskamp i byen Arezzo i Italia i morgen. Kampen blir spilt for å hedre ofrene etter Heysel-ulykken, og har kommet i stand i regi av en organisasjon opprettet for å motarbeide vold innenfor idretten.

Seks spillere fra akademi-troppen og ti reservelagsspillere vil utgjøre Liverpools tropp som setter kursen mot Italia i dag.



- Arezzo er ikke langt unna der flere av de etterlatte etter Heysel-tragedien bor. Juventus er som Liverpool og Manchester United på den måten at de har fans over hele Italia, ikke bare lokalt i Torino. Klubbene har prøvd å få til en kamp som dette helt siden de møttes i kvartfinalen i Champions League i forrige sesong. Det blir en oppvisningskamp, der hensikten er å bidra til at en slik tragedie som Heysel ikke skjer igjen, forklarer akademitrener John Owens.

I år er det som kjent 20 år siden Heysel-ulykken, der 39 supportere mistet livet på tribunen i forkant av Europacupfinalen mellom de to klubbene i Brüssel. Før kampen vil begge lag overvære en minnegudstjeneste i katedralen i Arezzo.



Avspark mot Wigan flyttet
Liverpools hjemmekamp mot Wigan, lørdag 3.desember, vil nå ha avspark klokken 13.45 norsk tid på grunn av at den er plukket ut som TV-kamp av Sky Sports. Opprinnelig var avspark satt til klokken 16.00. Det er da også rimelig å anta at kampen vil bli overført direkte på Canal+Sport.

Dudek støttes av Tomaszewski
Polens keeperlegende Jan Tomaszewski går i dag ut og støtter Jerzy Dudek i kampen mot Artur Boruc om å være førstevalg mellom stengene på det polske landslaget. Tomaszewski, som nærmest på egen hånd forhindret England å komme til VM i 1974, mener at Dudek er den beste keeperen av de to.

- Jerzy Dudek er Polens beste keeper, uttaler han til BBC Sport.



Joaquin vil fortsette i Betis
I forrige uke gikk Rafael Benitez ut og slo fast at det ikke er noe i ryktene om at han akter å bringe Real Betis-vingen Joaquin til Anfield. Nå slår også spilleren selv fast at dette ikke er aktuelt.  Joaquin akter nemlig å fortsette og spille i Spania, og med Betis.

- Akkurat nå er det ikke i tankene mine i det hele tatt å forlate Real Betis for å gå til Liverpool, eller noen annen klubb, for den saks skyld. Jeg vil fortsette i Spania ut sesongen, og så får jeg bestemme meg hva det blir til etter det. Det har allerede vært snakket for mye om en overgang til England for meg. Hvert år blir jeg linket til klubber som Manchester United, Chelsea og nå Liverpool. Men jeg er fortsatt her i Sevilla. Engelsk fotball er spektakulær, og Liverpool er regjerende mestere i Champions League, men jeg har fortsatt til gode å komme til det punktet i karrieren hvor jeg ønsker å spille utenfor Spania, etter å ha vurdert både sportslige og personlige hensyn, sier Joaquin.



U-landskamper i kveld
Flere røde er involvert i ungdomslandskamper i kveld. Besian Idrizaj er i troppen, og kan få sin andre kamp for Østerrike U-21, når de er vertskap for Tyskland i EM-kvalifiseringen. Denne kampen kan man se på den tyske sportskanalen DSF fra kl. 20.10.

Også England skal ut i EM-kvalifisering mot Polen på Hillsborough. Scott Carson vokter sannsynligvis buret for hjemmelaget, mens det er mer usikkert om utlånte John Welsh kommer til å starte kampen. Kampen går på Sky Sports 1 fra kl. 20.30.

Ellers har Wales U-21 med Ramon Calliste på laget hjemmekamp mot Aserbajdsjan, mens Frankrike U-21 med Sinama-Pongolle og Le Tallec i troppen har ditto mot Kypros.