Morientes fikk ny føling med skaden

Fernando Morientes spiller ikke mot Chelsea i morgen, etter at han under trening i går igjen kjente smerter i hamstringen. Harry Kewell kan imidlertid gjøre comeback for reservelaget i kveld.

I dagens Liverpool Echo insisterer Rafael Benitez på at gapet mellom Liverpool og Chelsea ikke er så stort som ligatabellen skulle tilsi. Liverpool-manageren har stor tro på at semifinale-seieren fra i fjor kan gjentas, og er ikke snauere enn at han ønsker seg to seire mot London-laget i løpet av uken.

- Jeg tror ikke avstanden mellom Chelsea og oss er så stor som tabellen viser. Vi har spilt færre kamper enn alle andre, og vi har vist tegn på forbedring. Vi skal også nærme oss Arsenal og Manchester United. Det er sant at vi må forbedre oss enda mer, men vi har vist tidligere at vi kan slå topplagene, slår han fast.

- Mange snakker om alle kampene vi har spilt uavgjort i, men i fjor tapte vi disse kampene. Jeg foretrekker å se positivt på situasjonen, ettersom resultatene viser at vi har blitt sterkere. Vi har stor tro på oss selv, legger han til.

- Chelsea har vunnet alle sine ligakamper så langt, men avstanden i poeng mellom oss reflekterer ikke forskjellen mellom lagene, når vi har spilt færre kamper. Vi slo dem i fjor, og tror vi kan gjøre det igjen. Jeg forbereder meg til kampen vel vitende om at de er et bedre lag enn i fjor, men det er vi også.

Morientes rekker ikke kampen
Et problem som Benitez står overfor, er imidlertid hvordan han skal komponere angrepet sitt. Chris Bascombe i Liverpool Echo skriver i dag at Fernando Morientes definitivt ikke rekker å bli kampklar i tide.

- Morientes følte at det strammet til i hamstringen igjen i går, så han er ikke skadefri, bekrefter Benitez.

- Vi tar ingen sjanser med han, men det er synd at han ikke kan spille, fordi jeg hadde han i tankene til denne kampen, legger han til.

Liverpool-manageren tror for øvrig ikke at resultatet fra vårens semifinale mellom de to lagene vil ha noen som helst konsekvenser for utfallet i morgen kveld.

- Jeg tenker ikke på den forrige kampen. Dette er annerledes, ettersom det er en gruppespillskamp. Begge lag vet at de ikke er utslått av turneringen, selv om de skulle tape i morgen. Vi ønsker alltid å vinne, men vi må erkjenne at vi møter en sterk motstander og at vi har kommet i en tøff gruppe.

Kewell på reservelaget?
Noe godt nytt er det imidlertid på skadefronten også. Harry Kewell kan komme til å figurere i lagoppstilingen til Liverpools reservelag, som møter hans gamle klubb, Leeds, i Wrexham klokken 20.00 i kveld.

- Jeg håper Harry blir klar til kveldens kamp. Vi skal sjekke det nå i ettermiddag om han er helt skadefri, før vi tar en endelig avgjørelse, forteller Rafa.

Liverpool.no har for øvrig en mann til stede på kveldens reservelagskamp, og vi vil derfor komme med en fyldig rapport fra denne matchen etter kampslutt i kveld.