Morientes på topp - Baros på benken?

Fernando Morientes starter trolig på topp mot CSKA Sofia i kveld. Trolig er det også en plass til Djibril Cisse på laget, mens Milan Baros ser ut til å få en plass på benken denne gang.

Uttalelser fra Rafael Benitez i forkant av kveldens kamp mot CSKA Sofia i 3.kvalifiserende runde, tyder på at Fernando Morientes vil starte kampen på topp sammen med Djibril Cisse, mens Milan Baros blir funnet verdig en plass på reservebenken. Og manageren hevder også at han ikke vil nøle med å kaste innpå tsjekkeren om hans andre spisser ikke skulle innfri.

Etter bare 3 mål på 18 kamper så langt for de røde, hviler det nå et visst press på Morientes om å begynne og levere varene. Spesielt med tanke på at flere av Liverpools mest offensive kort er ute med skader. Vi tenker da på spillere som Peter Crouch, Florent Sinama-Pongolle, Neil Mellor og Harry Kewell.

- Vi vil prøve å vinne kampen uten å bruke Milan Baros, men om det viser seg at vi skulle trenge hans tjenester vil jeg ikke nøle med å sende han innpå. Det hele avhenger av hvordan kampen forløper, men vi spiller alltid med målsetting om å vinne, og jeg vil gjøre det jeg mener er nødvendig for å klare det, uttaler Benitez før oppgjøret i Sofia.

- Det er mange rykter om klubber som vil kjøpe Milan Baros, men å låne han ut er helt uaktuelt, og vi selger kun om vi får et godt tilbud. Jeg er ikke misfornøyd med Milan. Han er en god spiller. Men vi må styrke stallen. Og ettersom jeg har 6-7 angrepsspillere, vet jeg at jeg kan få penger ved å selge noen av dem. En slik avgjørelse kan jeg måtte komme til å ta. Vi trenger pengene til å kjøpe spillere i andre posisjoner, som en midtstopper og en høyreving, legger han til.

Benitez benekter for øvrig rykter om at Fernando Morientes ikke finner seg til rette i klubben, og slår kategorisk fast at han ikke er på vei bort.

- Morientes er veldig godt fornøyd her. Han drar ikke noe sted. Jeg er sikker på at han vil score mange mål denne sesongen. Han har de rette egenskapene, god i lufta, kan skyte godt med begge bein, han er en god dribler og en god pasningslegger. Han må imidlertid venne seg til det høye tempoet i Premier League. Vi må også gi han de rette ballene, og må produsere flere innlegg fra kantene. Der trenger vi å forbedre oss. Klarer vi det, vil vi se mer til Morientes, mener manageren.

- Jeg håper vi får se Morientes på sitt beste i de neste månedene. Når du ser kvalitetene han besitter på trening, vet du at han kan score mål. Vi har Morientes, Baros og Cisse som spissmuligheter til denne kampen i Bulgaria. De andre er skadet. Jeg vil bruke de beste spillerne for å vinne. Dersom jeg tror jeg klarer meg uten å bruke Baros, vil jeg gjøre det, men mener jeg han må spille, vil han også gjøre det, legger han til.

CSKA vant 4-1 borte mot Botev i sin første kamp for sesongen i helgen, og vil gi de røde langt tøffere motstand enn TNS og Kaunas klarte. Benitez er imidlertid ikke bekymret for det finansielle tapet om hans lag ikke skulle nå gruppespillet i Champions League. Han tenker først og fremst på den sportslige nedturen et slikt nederlag ville innebære.

- Pengene bekymrer oss ikke. Vi tenker bare på å vinne fotballkamper. Du kan tjene og tape penger, men i historisk sammenheng er det trofeene som teller. Det er de folk vil huske, slår Benitez fast.

- CSKA Sofia er et bedre fotballag den de to andre vi har møtt tidligere i kvalifiseringen. De spiller god fotball, og holder godt på ballen. De er raske og kompakte, og har noen gode spillere. Dette blir en verre oppgavene enn de andre kampene til nå. Vi må være på tå hev, og vise dem mye respekt. Tror vi at dette går lett, vil vi få problemer. Jeg har sett to videoer, og har fått to rapporter om CSKA Sofia. Dette er vår viktigste kamp så langt.