Morientes: - Rafa bygger mot noe stort

Fernando Morientes sier Rafael Benitez er i ferd med å sette sammen ”noe helt spesielt”. I dag gjennomgår han den medisinske testen. Baros gleder seg til å danne spissduo med ”Moro”. Usikker Henchoz.

- En stor klubb

Fernando Morientes sier utfordringen over å bli med på Rafael Benitez “rafalusjon” på Anfield var den viktigste grunnen til at han valgte Liverpool som ny arbeidsgiver. I tillegg sier spissen at den spanske kvartetten som er i stallen fra før bidro til at valget ble enkelt.

- Liverpool er en stor klubb og Rafa Benitez en bra manager. Det var ham og de andre spanske spillerne som var nøkkelen for at jeg valgte Liverpool, sier Morientes og skryter uhemmet av spillere som Alonso og Garcia.

- Jeg kjenner spillerne bra og de er av høy kvalitet. Xabi Alonso er spansk landslagsspiller og en stor spiller, mens Luis Garcia er av høy kvalitet. Antonio Nunez var i Real Madrid, så jeg vet av ham, og jeg vet at manageren er i ferd med å sette sammen noe helt spesielt i Liverpool, tror Morientes.

Han mener Benitez’ jobb i Valencia taler for seg selv, og er derfor ikke i tvil om at han er rett mann å spille for.

- Da han spurte meg visste jeg at jeg måtte stole på ham. Du kan stole på evnene hans, du vet at han bygger mot noe akkurat slik han gjorde i Valencia, og derfor gikk jeg til Liverpool, forklarer ”Moro”.

 

£40.000 i ukelønn
Det er ventet at Morientes går gjennom den medisinske testen i løpet av dagen. Liverpool vil betale Real Madrid £5.5M nå, mens summen kan stige til £6.3M, avhengig av antall spilte kamper og trofeer. Spissen blir etter all sannsynlighet tilbudt en fireårsavtale med årslønn på £40.000 i uka. Rafael Benitez uttalte tirsdag at han vil ha spilleren klar til å møte Manchester United til helga.
- Nå håper jeg at den medisinske testen går bra og at jeg blir registrert i tide til å spille, sier hovedpersonen selv.

 

Spent spisspartner

Med Djibril Cisse langtidsskadet har Milan Baros alene båret mye av angrepsansvaret de siste månedene. Nå gleder tsjekkeren seg til å spille med nykommeren fra Real Madrid, og tror de kan etablere en spissduo lik den han former med Jan Koller på landslaget.

- Denne avtalen er kjempegode nyheter for Liverpool. Fernando er i verdensklassen og jeg er svært fornøyd med at kommer til Anfield. Nå ser jeg fram til å etablere samarbeidet på banen. Fernando er glimrende i lufta, akkurat som Jan Koller, sier Baros som tror Morientes kan gjøre ham selv til en bedre spiller.

- Jan og jeg har vært kjempegode for Tsjekkia og jeg tror Fernando og jeg kan bli like dyktige sammen i engelsk fotball. Han er så sterk og talentfull at jeg er sikker på at han kan bidra til at vi klatrer opp mot toppen av the Premiership, håper Milan Baros og legger til at timinga på kjøpet ikke kunne vært bedre i og med at Djibril Cisse er ute med langtidsskade, og han selv har hatt sine skadeproblemer i det siste.

Nøkkelspillere tilbake for Man Utd
Ryan Giggs scoret begge målene da Manchester United beseiret Liverpool med 1-2 på Anfield forrige sesong. Waliseren har slitt med en skade den siste tiden, men nå ser det ut til at han blir klar til lørdagens oppgjør. Også Rio Ferdinand er forventet spilleklar etter å ha stått over klubbens to siste kamper.

 

Usikker Henchoz

Stephane Henchoz sier han fortsatt er usikker på hvilken klubb han kommer til å slutte seg til før transfervinduet lukkes. Sveitseren har ingen framtid under Rafael Benitez som nylig sikret seg argentinske Mauricio Pellegrino som cover på midtstopperplass. De skotske storlagene Celtic og Rangers har begge følere ute etter Henchoz, og kjemper i all hovedsak med Southampton og Bolton om midtstopperens underskrift. Men selv har han altså ingen anelse om hvor fotballframtida ligger.

- Jeg vet ikke hvilken klubb det blir. Agenten min snakker med fortkjellige klubben og det avhenger av hvordan disse forhandlingene går, sier Stephane Henchoz.