Morientes spår Liverpool og Betis videre

Fernando Morientes tror Liverpool og Real Betis avanserer fra gruppe G, på Chelseas bekostning. Joaquins agent på Anfield. Carra støtter Shields.

Fernando Morientes har stor tro på at Liverpool besitter nøkkelen til hvordan Chelsea skal slås, og spår i forkant av morgendagens storkamp at de blå fra Stamford Bridge vil slite med å gå videre fra gruppespillet i Champions League.

Spanjolen kjemper selv mot tiden for å bli spilleklar til kampen i morgen, etter hamstringskaden han pådro seg under trening med landslaget for en tid tilbake.

- Chelsea er en av våre sterkeste rivaler i denne gruppen, men vi må være forberedt til å møte de beste lagene i Europa når vi spiller i Champions League, så hvorfor ikke Chelsea? Kanskje er det bare en fordel for oss å møte dem, fordi vi vet så mye om dem, og fordi vi har selvtillit etter at vi slo dem ut av turneringen i fjor, sier Morientes til Liverpool Daily Post.

- Vi har tro på at vi skal kunne slå dem igjen. Ikke fordi vi er regjerende mestere, men fordi vi som lag vet hvordan vi skal spille mot Chelsea for å beseire dem. Vi har spilt mange kamper mot dem i ligaen, i cupene og i Europa, så vi er klare for oppgaven, legger han til.

- Vi ble beskyldt for å være heldige som slo dem i fjorårets semifinale, men jeg er ikke enig. Vi vant kanskje ikke 4-0, men det var en perfekt planlagt kamp av vår manager Rafael Benitez. Vi tillot ikke Chelsea å komme til de mulighetene de fikk i andre kamper. Vår taktikk fungerte prikkfritt, forteller han.

Morientes tipper faktisk at Real Betis vil overraske alle med å gå videre fra gruppe G. Og da gjerne på Chelseas bekostning.

- Det er vanskelig å si hvem som var mest skuffet etter trekningen, vi eller Chelsea. For engelsk fotball er det best om vi begge går videre, men personlig vil jeg ønske at Betis kommer foran Chelsea på tabellen. Så om jeg skulle sette penger på utfallet, vil jeg tippe at Liverpool og Betis går videre fra gruppen på Chelseas bekostning.

Morientes forsvarer imidlertid Mourinho i forhold til kritikken Chelsea har blitt til del for sin spillestil. En kritikk som først og fremst har kommet fra Arsenal-manager Arsene Wenger. Han har påstått at Chelsea er et glorifisert langball-lag.

- Jeg er ikke enig med Wengers meninger angående Chelsea, og deres bruk av lange baller opp mot spissene. Når jeg har sett Chelsea, har jeg sett gode spillere, en utmerket midtbane, talentfulle spisser og et lag som holder godt på ballen. Jeg ser ikke mange langpasninger. Med så gode spillere til disposisjon, bruker Jose Mourinho en utmerket kontringstaktikk, mener Liverpool-spissen.

Carra støtter Shields
Jamie Carragher vil torsdag skrive autografer i en forretning i Liverpool sentrum, til støtte for fengslede Michael Shields. Carragher tar £1 per signatur når han setter seg ned i butikklokalene til gullsmeden Pryor’s i London Road fra klokka 15.00 torsdag ettermiddag. Pengene tilfaller kampanjen som har som mål å få Liverpool-supporter Shields frigitt fra fengselsstraff i Bulgaria for en forbrytelse han hevder ikke å ha begått.

Joaquins agent på Anfield
I følge den spanske nettavisen AS skal Liverpools assistentmanager Paco Herrera ha invitert agenten til Real Betis-ving Joaquin til Anfield for å overvære Champions League-kampen mot Chelsea i morgen kveld. Og agenten Gonzalo Arguinano har takket ja til innbydelsen, og vil være til stede når avspark tas i morgen.

Dette vil utvilsomt få ryktene om en overgang til Liverpool for Joaquin til å blusse opp igjen, og enkelte kilder hevder at de røde vil gjøre et forsøk på å få den ettertraktede vingen til å skrive under for Rafael Benitez, trass i at Chelsea nesten med sikkerhet kommer til å by Betis mer penger skulle den spanske landslagsspilleren bli gjort tilgjengelig for salg.

Joaquin skal være verdsatt til cirka 25 millioner euro av sin klubb. Den spanske avisen hevder  at Liverpool vil selge Djibril Cisse når transfervinduet åpner i januar, for å finansiere et kjøp av vingen.