Mot lysning på skadefronten

Liverpool er fortsatt ribbet for spillere foran Juventus og Tottenham, men det kan være bedring i sikte. Steven Gerrard knust over å måtte miste returkamp. David Trezequet ute for Juventus.

Benitez håper snart på full tropp

Manager Rafa Benitez står foran en vanskelig oppgave med å komponere et slagkraftig lag til de to neste kampene mot Juventus og Tottenham.  De røde må gjøre en av sine store kamper ute i Europa for å sette utenfor den italienske giganten, mens det er viktig med tre poeng på lørdag for å henge med i kampen om en fjerdeplass i den hjemlige serien.  Kommer man helskinnet gjennom disse kampene kan det imidlertid være bud om bedre tider.

 

Mot Juventus er Fernando Morientes og Mauricio Pellegrino ikke spilleklare, mens kapteinen Steven Gerrard altså er utelukket med en lyskestrekk.  Spillere som Dietmar Hamann og Harry Kewell er også skadet.  Problemene i angrepet blir ytterligere forverret ved at Florent Sinama-Pongolle og Neil Mellor er ute for resten av sesongen.

Det positive er at Xabi Alonso vil være involvert mot Juventus, men Rafa må ta en avgjørelse i hvor stor grad:  - Vi må ta en avgjørelse om Xabi på onsdag.  Han kan spille da det ikke er noe problem med hans ankel, men problemet er at han ikke er i den fysiske forfatningen du skal være på dette nivået.  Opp mot det må vi vurdere det faktum at han er en viktig spiller.  Han er en god pasningsspiller og han kan kontrollere en kamp.  Avgjørelsen vi må gjøre er hvorvidt han spiller andre omgang, eller om han starter kampen.

Det at Djibril Cissé også er med i troppen som har reist til Italia er også et stort løft nå foran innspurten.

 

Til Tottenham håper Benitez at Gerrard igjen vil være tilgjengelig:  - Alle vet at Steven er en nøkkelspiller for oss og vi vurderte å benytte ham mot Juventus, men vi visste at det ville være en stor risiko å ta og vi besluttet at det var bedre at han var hjemme for å jobbe med fysioterapeuten slik at det er en sjanse for at han blir klar til neste kamp. 

Morientes og Pellegrino vil være i troppen igjen, men Milan Baros soner den siste av en tre kampers karantene i ligaen.  Utover det vil det neppe være særlig forandring på troppen som er i Torino.

 

Rafael Benitez håper imidlertid at han snart kan ha flere alternativer å velge mellom:  - Jeg tror at vi i de nærmeste ukene vil se flere spillere komme tilbake, enten klare for spille eller at de kan begynne å trene igjen.  Josemi nærmer seg et comeback, og det gjelder også for Dietmar Hamann og Harry Kewell.  Jeg håper at vi kanskje i løpet av to eller tre uker vil se hele troppen i trening igjen.

 

 

Lett lyskestrekk for Gerrard

Manglende respons på behandling av en lyskestrekk gjør at Steven Gerrard må se kampen mot Juventus på fjernsynskjermen hjemme i Southport.  Spilleren tror at dette er den største kampen han noensinne har gått glipp av:  - Jeg er helt knust.  Det er nedslående å tenke på at jeg ikke vil være der sammen med resten av gutta.  Dette er trolig den største kampen med Liverpool som jeg ikke har spilt.  Jeg hater å se på fotball når jeg vet at jeg skulle ha vært utpå der og spilt.  Det vil bli som VM i 2002 om igjen, hvor jeg også måtte følge mesterskapet fra skjermen.

 

- Det er en lett lyskestrekk, men det er nok til å holde meg utenfor denne uka.  Jeg håpet at det ville bli bedre i går, men det var nøyaktig det samme.  Nå må vi bare se hvordan det utvikler seg frem til helgen.

 

 

 

Trezequet skadet

David Trezequet greide ikke å fullføre siste trening med en ankelskade, og dermed er franskmannen uaktuell for Juventus i morgen.  Trezequet har slitt med skade gjennom mesteparten av sesongen, men kom inn som innbytter for Alessandro Del Piero i gjestenes angrep på Anfield.