Mot ny kontrakt for Sami

Liverpools jakt på en midtstopper betyr ikke exit for Sami Hyypiä. Rafa håper å avgjøre i kveld. Ikke TV-overføring i Oslo.

Hyypiä ikke truet
Til tross for at Rafa Benitez ikke legger skjul på at man ønsker å hente inn minst en ny midtstopper før transfervinduet lukket om halvannen måned, skriver Liverpool Echo i dag at det uansett ikke vil bety at Sami Hyypiä ikke er med i klubbens videre planer.  Det store finnen vil bli tilbudt en ny kontrakt, selv om det nå altså er blitt kjent at de røde har lagt inn et bud på £7.5M for Gabriel Milito.

Real Zaragoza er foreløpig avvisende til tilnærmelsene fra Anfield for deres midtstopper, men argentineren har ennå ikke skrevet under klubbens tilbudte og nye 3-års kontrakt.  Sports direktør i Zaragoza, Miguel Pardeza, sier i dag:  - Det har vært kontakt med Liverpool og de har kommet med et tilbud på Milito.  Spilleren er ikke til salgs, han er meget viktig for oss og vi ønsker å beholde ham..

24-åringen er fortsatt på ferie etter sin deltakelse i Confederation Cup, og har tidligere uttrykt ønske om å spille for Liverpool.  Hvis han nekter å binde seg videre til Zaragoza kan klubben komme i en situasjon hvor man ikke ser noen annen løsning enn å selge.

Rafa håper på mange mål
I en rekordtidlig sesongåpning ønsker Rafael Benitez at hans lag i kveld skal sikre seg en så stor seier mot Askeladden TNS at returkampen blir en formalitet og han kan rotere et lag som da vil ta turen direkte fra sin treningsleir i Sveits.  Manageren antyder at han vil velge et offensivt lag men at noen av landslagspillerne, som har trent kortere tid enn andre, ikke vil bli risikert.

- Det kan bli en vanskelig kamp for oss.  Vi har bare trent i en uke, og de vil ta dette veldig seriøst siden det er deres største kamp i sesongen.  Jeg vil imidlertid ønske at vi kan gå ut og avgjøre runden allerede i den første kampen.

- Hvis vi kan score en del mål vil vi avgjøre dette, og hvis det er mulig vil jeg ønske at det blir slik.  Vi vil satse på å score målene på et fullsatt Anfield og i en situasjon som de aldri har opplevd tidligere.  Kamper som dette kan bli vriene.  Jeg har opplevd det tidligere med Valencia.  Vi spilte hjemme først mot et lag fra Tyrkia og et lag fra Israel, men de gjorde det vanskelig gjennom aggressivt forsvarsspill.  Da må du gjøre det bedre i en returkamp hvor du får litt mer plass.  Vi ønsker imidlertid å avgjøre det nå, slik at vi vil ha det i tankene når laget blir satt opp.

- Våre landslagspillere har bare vært tilbake i en uke, og jeg må vurdere om de er klare.  Vi må være forsiktige med dem, siden de har trent lite og det kan være farlig i en sitasjon hvor du møter et motivert lag.

Ikke ITV2 i Oslo
Vi har fått en telefon fra Harry’s Pub i Oslo, som sier at de ikke kan sende kampen i kveld slik de hadde annonsert.  Etter det vi forstår er det ikke mulig å få inn direkte overføring fra ITV2 i hovedstaden.  Andy’s i Stortingsgaten skal vise overføringen til www.liverpoolfc.tv på storskjerm.