Nando har savnet Champions League

Fernando Morientes innrømmer at han har savnet å spille i Champions League. Nå håper han å bli involvert mot Chelsea på onsdag. Liverpool U-18 møter Stoke i morgen.

Fernando Morientes uttaler til Mirror i dag at Liverpool er laget alle ønsker å slå i årets Champions League, ikke Chelsea, som hovedstadspressen vil ha det til. Begrunnelse: Liverpool er regjerende mestere i turneringen.

Liverpools spanske spiss tror også at Jose Mourinho og hans mannskap er desperate etter å slå de røde, ettersom det var Liverpool som beseglet de nyrikes skjebne i fjor vår.

De to klubbene møtes som kjent til revansjeoppgjør på Anfield kommende onsdag, og Morientes tror Chelsea-spillerne bærer et brennende ønske om å være de første til å kunne skryte av at de har slått de regjerende mestrene.

Presset det innebærer å være regjerende mester er imidlertid noe Morientes er godt vant med fra sin tid i Real Madrid. Nå er det Liverpools tur til å håndtere dette.

- Alle vil ha et ønske om å slå oss nå. Det er det ikke tvil om. Vi har Chelsea i vår gruppe i Champions League, og de vil være topp motiverte for å slå oss. De vil huske fjorårets semifinaler, og være ute etter hevn. Dette blir vår utfordring, og vi må være på tå hev hver gang vi spiller i Champions League, slår Morientes fast.

- Men det vil ikke bare være Chelsea som er ute etter skalpen vår. Alle vil ha et ønske om å detronisere den regjerende mesteren, legger han til.

Spanjolen har en mulighet til endelig å få sin Champions League-debut for de røde mot Chelsea på onsdag, ettersom han nå ser ut til å ha blitt kvitt sin hamstringskade. Dermed kan en ni måneder lang ventetid være over, ettersom han ikke var spilleberettiget for Liverpool i fjorårets turnering. Og det er ikke tvil om at Morientes er ivrig etter å ta igjen for tapt tid. Han innrømmer glatt at det var vanskelig for han å følge Liverpools triumfferd gjennom Europa fra sidelinjen sist sesong.

- Det var hardt å ikke være involvert i fjor. Jeg var på laget på lørdag, men kunne ikke spille i Europa midt i uka, ettersom jeg hadde spilt for Real Madrid i samme turnering. Jeg bebreider ingen for dette, men du føler deg ekskludert fra det som skjer rundt deg når du havner i en slik situasjon. Det førte også til at det ble vanskelig å finne rytmen når det gjaldt å score mål.

- Alle snakket om de store kampene på treningene og i garderoben, og du visste du ikke kom til å spille i dem. Jeg er glad for at denne tiden nå er over, og jeg vil ikke gjennomgå en lignende situasjon igjen. Jeg fikk jo ta del i den spesielle atmosfæren på Anfield fra sidelinjen, men det blir ikke det samme å sitte på tribunen som å være ute på banen.

- Nå er jeg snart tilbake på banen igjen, og er glad for det. Jeg har allerede mistet for mange kamper i min Liverpool-karriere, sier han.

Morientes erkjenner også at selve finalen i Istanbul ble en merkelig natt for han. Vaktene på Atatûrk stadion prøvde å hindre han i å ta del i feiringen sammen med de andre spillerne, fordi de ikke trodde at han var en spiller!

- Noe magisk skjedde den kvelden. Noe jeg aldri har sett før, og jeg trolig aldri får se igjen. Men til slutt hadde vi store problemer med å komme inn på banen på grunn av sikkerhetsvaktene. Vi måtte overbevise dem om at vi egentlig var spillere, og det tok evigheter før jeg kunne feire seieren sammen med de andre. Det var verdt anstrengelsene til slutt, avslutter han.

U-18 møter Stoke
Liverpool U-18, som har gjort mer enn tre mål i snitt per kamp til nå, møter Stoke på bortebane i morgen. Avspark er kl. 11. John Owens sitt mannskap har gjort 18 mål på bare fem kamper. Fire har endt med seier, mens man tapte 3-2 fvor Ipswich. John Owens tar imidlertid ikke av etter den gode sesonginnledningen.

- Det fine er at det er flere spillere som scorer målene. Vi liker at det ikke bare er en person som gjør det. Dette er tross alt et lagspill, og jeg liker at flere spillere kommer inn i feltet og gjør mål, uttaler Owens.

- Spillerne er selvsagt veldig glade for den gode starten, men det er alltid ting å jobbe videre med. Det er fint å se at spillerne tar inn over seg det vi jobber med, og at det betaler seg. Guttene er veldig lærenemme, noe som er fint for en trener.

Stoke er den første av en rekke tøffe kamper for laget nå. Neste helg venter lokalderbyet mot Everton i Kirkby.

- Jeg tror hele akademi-ligaen er sterk i år. Hver kamp viser meg at ligaen har blitt bedre. Fasilitetene og banene er blitt såpass bra nå, at vi får noen flotte kamper, uttaler Owens.

Jay Spearing er eneste skadebekymringen treneren har. Han er ute for lang tid med et benbrudd i leggen. Målvakt Paul Lancaster er tilbake i troppen etter å ha slitt med et kneproblem, og de røde håper også at den engelske ungdomslandslags-forsvareren Jordan Holmes skal bli spilleklar etter å ha blitt erstattet ved pause i den forrige kampen. Byttet ble gjort for å være føre var, ettersom Holmes kjente litt smerter i hamstringen.