Når bestemmer FA seg?

The FA board er i dag samlet blant annet for å diskutere hvem de skal sende til Champions League neste sesong dersom LFC vinner en eventuell finale. Gerrard: - Vi vet Riise bruker høyrefoten kun til å stå på.

Den bisarre situasjonen som kan oppstå dersom Liverpool vinner Champions League onsdag 25. mai diskuteres i dag på toppnivå i det engelske fotballforbundet. The FA Board vil trolig ikke komme med noen annonsering av hva de faller ned på før etter tirsdagens returkamp på Anfield. Bakgrunnen er det velkjente faktum at Liverpool ikke vil være garantert spill i Champions League neste sesong dersom de ikke kommer blant de fire beste i ligaen. Det vil ikke hjelpe å slå Juventus og Chelsea over to kamper og AC Milan i en eventuell finale. Et bedre trekløver kan man knapt møte i dagens toppfotball.

 

Diskusjonen har rast frem og tilbake mellom supporterne fra både Everton og Liverpool over tid. De to naboene har ufrivillig havnet i en komplisert situasjon dersom de røde vinner den store bøtta i Istanbul, og havner utenfor de fire beste i Premier League. Slik regelverket står i dag er det i utgangspunktet de fire beste i ligaspillet som går direkte eller via kvalifisering til neste sesongs turneringsspill. Dersom vinneren av CL ikke er blant disse er det opp til det engelske fotballforbundet å avgjøre om Liverpool eventuelt skal komme med i stedet for Everton (dersom de blå blir nummer fire).

 

Det er the FA Board som til syvende og siste vil ta avgjørelsen. I følge lekkasjer til enkelte engelske aviser skal komiteen helle i retningen av at de fire beste i ligaen skal representere England i CL høsten 2005. En historisk ubetydelig 4. plass, kan dermed overskygge det å vinne Champions League - verdens mest lukrative klubbturnering. En utenkelig situasjon bare for få år siden. Ingen land kan imidlertid ha med flere enn fire lag i CL, slik regelverket står i dag. FA skal ha vært i kontakt med UEFA for å undersøke muligheten av å få til en ekstra plass - men har trolig møtt en kald skulder.

 

I mellomtiden raser diskusjonen videre. Spania sendte Real Madrid til CL som vinnere i 1999, etter at storklubben ble nummer 5 i hjemlig liga, og har på et vis skapt presidens for turneringen. Problemet er bare at det til en hver tid vil være nasjonens fotballforbund i landet hvor eventuelt vinneren av CL havner utenfor de fire øverste, som har siste ordet. The FA Board står dermed helt fritt til å ta en avgjørelse som kan gå begge veier.

Kapteinen håper på Riise-fulltreffer med venstra i returkampen

Etter 0-0 på Stamford Bridge i går kveld prater spillerne i dag om de tapte mulighetene. Det var riktignok ikke mange av dem. Den største hadde kanskje John Arne Riise. Da nordmannen skar inn fra venstre midtveis i første omgang og smøg seg forbi et par forsvarspillere avsluttet han litt halvhjertet med et skudd midt på Petr Cech. Han fikk ballen på feil fot og klarte aldri å verken styre kula eller få nok kraft bak skuddet. Kaptein Steven Gerrard håper ballen faller mer til rette for Riise i den avgjørende kampen på Anfield tirsdag. – Vi vet alle at John bare bruker høyrefoten til å stå på. Det var synd han fikk den store sjansen på feil fot fordi vi vet hva han er i stand til dersom han får treff med venstreslegga.