Nesten to dusin opptatt med landskamper

Hele 23 spillere kan være involvert med sine respektive landslag, åtte i dag, tretten lørdag og to søndag. Hele åtte av disse i oppgjørene England-Østerrike for A- og U21-landslag. Dudek gjør «comeback»?

VM-kvalifiseringen for seniorlandslag og EM-kvalifiseringen for U21-landslag går inn i sin sluttfase. For de fleste landslagene gjenstår to gruppekamper.

I dag spilles det fire U21-landskamper med syv Liverpool-spillere involvert. Imidlertid har kun Frankrike med Florent-Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec og England med Scott Carson og John Welsh fortsatt muligheter til å nå EM-sluttspillet neste sommer. 17-årige Besian Idrizaj kan debutere på Østerrike U21 når de møter England U21 på Elland Road.

Likevel hersker det i kveld mest spenning for oss røde rundt kveldens eneste privatlandskamp. I Warzawa tar Polen i mot Island. Spørsmålet er om Jerzy Dudek får noen minutter i polakkenes bur.

I VM-kvalifiseringskampene i morgen kan hele 13 spillere være involvert. Det er kun for Sami Hyypiä og duoen fra Mali som ikke har noe å spille for. Flest røde vil det nok være i aksjon på Old Trafford. Steven Gerrard, Jamie Carragher, Peter Crouch, Stephen Warnock og utlånte Chris Kirkland er alle i den engelske troppen som møter Østerrike.

Også søndag kan to Liverpool-spillere være involvert. Australia spiller privatlandskamp mot Jamaica på Craven Cottage i London. Harry Kewell har trent godt, men er ikke i god nok form til å spille hele landskampen. David Raven, kaptein og høyreback på reservelaget, er i den engelske U20-troppen til treningskampen mot Nederland.

Fredag 7.oktober

Kypros U21
Irland U21 (Potter)
Larnaca, kl. 15.00
Irland har kun fire poeng på seks kamper i gruppe 4 og er uten mulighet til å nå EM-sluttspillet neste sommer. Darren Potter starter for Irland, melder www.fai.ie.

Polen (Dudek)
Island
Warzawa, kl. 17.00
(Privat)
Jerzy Dudek har verken spilt for reservelaget eller førstelaget til Liverpool denne sesongen, og har siden 8.august vært ute med et brudd i albuen. Usikkert hvor mye spilletid Istanbul-helten får her.

Sveits U21
Frankrike U21 (Sinama-Pongolle, Le Tallec)
Schaffhausen, kl. 19.30
Israel har spilt ferdig i gruppe 4 og leder med 15 poeng. Frankrike er to poeng bak og Sveits tre. Begge har to kamper igjen. Frankrike vil med seier her sikre gruppeseieren. Uansett utfall i dette oppgjøret vil Frankrike og Sveits være sikret play-off med seier siste kamp. Florent Sinama-Pongolle har startet tre kamper og kommet inn fire ganger for Liverpool denne sesongen, og får muligheten til å spisse kampformen ytterligere her. Le Tallec er for tiden utlånt til Sunderland hvor han har startet tre kamper og byttet inn like ofte. Har rukket å tegne seg på scoringslista to ganger. Pleier å score hyppig for Frankrike U21.

Tyskland U21
Wales U21 (Calliste)
Braunschweig, kl. 20.30
Wales har to kamper igjen, men ligger hele 11 poeng bak England på 2.plass. Kan dermed ikke nå EM-sluttspillet. Ramon Calliste ble frigitt av Manchester United i sommer, og angriperen har scoret ett mål på fem reservelagskamper for Liverpool etter overgangen.

England U21 (Carson, Welsh)
Østerrike U21 (Idrizaj)
Elland Road, Leeds, kl. 20.45
England er sikret avansement. Tyskland og England var klare etter 1-1 i Mainz, og ligger likt på poeng, men Tyskland ligger foran på flere scorede bortemål i innbyrdes oppgjør. England er avhengig av at Tyskland tar færre poeng i de avsluttende kampene enn England for å ta 1.plassen. Gruppevinnerne møter hver sin gruppetoer i play-off om åtte plasser i EM-sluttspillet neste sommer. Scott Carson sliter benken i Liverpool, og har ikke vært involvert med reservelaget denne sesongen. Derfor vil Scott Carson få god kamptrening her. John Welsh spiller regelmessig for Hull i The Championship. 17-årige Besian Idrizaj har aldri tidligere spilt for Østerrike U21.

Lørdag 8. oktober

Finland (Hyypiä)
Romania
Helsinki, kl. 16.00
Sami Hyypiä ble byttet ut mot Chelsea grunnet sykdom. Finland blir hjemmesittere under VM i Tyskland.

England (Gerrard, Carragher, Crouch, Warnock, Kirkland)
Østerrike
Old Trafford, Manchester, kl. 17.00
Hele 5 Liverpool-spillere er tatt ut i den engelske troppen. Sannsynligvis får minst tre av dem spille. England og Polen er garantert en playoff-plass i gruppe 6. England går til VM med seier i begge de gjenstående kampene, men blir også klar med seier mot Østerrike samtidig som Nederland slår Tsjekkia i gruppe 1. Da er England sikret en plass blant de to beste toerne. England og Polen møtes på Old Trafford i siste kamp.

Senegal
Mali (Sissoko?, Traoré?)
Dakar, kl. 17.00
Vi har ikke fått bekreftet at Sissoko eller Traore er med i denne kampen. Mali kan verken nå VM eller Afrikamesterskapet. Salif Diao meldte forfall til denne kampen grunnet en muskelskade. Senegal er avhengig av å vinne samtidig som Togo taper for Congo for å nå VM. Senegal har allerede sikret 3.plassen i gruppa som gir plass i det afrikanske mesterskapet.

Kypros
Irland (Finnan)
Nicosia, kl. 19.00
Steve Finnan har slitt med en kneskade etter Chelsea-kampen. I gruppe 4 ligger Irland på 4.plass, tre poeng bak Sveits og Frankrike og to poeng bak Irland. Kun seier kan garantere at Finnan & co. er med i kampen om en VM-plass før siste gruppespillskamp på onsdag. Israel tar mest sannsynlig tre poeng mot Færøyene mens Sveits og Frankrike møtes.

Norge (Riise)
Moldova
Oslo, kl. 20.15
Norge må trolig konsentrere seg om 2.plassen. Italia ligger fem poeng foran Norge og Slovenia når to kamper gjenstår. Norge er foran Slovenia på innbyrdes oppgjør. Uavgjort for Italia mot Slovenia gir Italia VM-plass. Skottland inntar 4.plass med 10 poeng.

Belgia
Spania (Luis Garcia, Reina)
Brussel, kl. 20.45
Xabi Alonso er suspendert og Fernando Morientes er fremdeles ikke fullt restituert etter skade. Reina stiller i skyggen av Real Madrid Iker Casillas. Serbia & Montenegro har to poeng mer enn Spania, mens Bosnia-Hercegovina har enda ett poeng mindre. Belgia er fremdeles med i kampen om VM-billett med sine 11 poeng. Spania gjester San Marino i siste kamp.

Sveits
Frankrike (Cissé)
Bern, kl. 20.45
Frankrike har både Trezeguet og Henry ute med skader. Det øker sjansen betraktelig for at Djibril Cissé er med i startopptillingen. Gruppe 4 er fremdeles helt åpen. Sveits og Frankrike innehar i øyeblikket de to øverste plassene. Begge er ett poeng foran Israel, som har spilt en kamp mer. Sveits har tre plussmål mer enn Frankrike. Første oppgjør endte 0-0.

Søndag 9. oktober

Australia (Kewell)
Jamaica
Craven Cottage, London, kl. 14.00
(Privat)
Harry Kewell er nettopp tilbake fra lyske- og brokkoperasjon. Spilte 30 minutter for reservelaget forrige uke. Han får muligens noen minutter mot slutten av kampen.

England U20 (Raven)
Nederland U20
Turf Moor, Burnley, kl. 15.30
(Privat)
David Raven ønsker å vise seg frem for mulig å bli oppgradert til U21-landslaget.

Sjekk her for hvilke kamper som sendes på tv.