Nice ønsker å låne Pongolle

Sportsdirektøren til den franske klubben Nice bekrefter at han har tatt kontakt med Liverpool i ett forsøk på å få i stand en låneavtale for Florent Sinama-Pongolle. Fjerdeplass til Sami Hyypiä i finsk avstemning.

Den franske Ligue 1-klubben Nice har kommet med en henvendelse til Liveprool om å få låne Florent Sinama-Pongolle. 21-åringen har fått lite spilletid hos Liverpool denne sesongen, men det betyr ikke automatisk at Rafael Benitez er villig til å slippe den lille teknikeren på lån.

- Vi er i kontakt med Liverpool, men samtalene er helt i startfasen, bekrefter Nice sin sportsdirektør Roger Ricort til den franske avisen L’Equipe i dag.

- Vi ønsker å hente en spiss som ikke vil overskride våre budsjetter, og som er kampklar umiddelbart, legger han til.

Årsaken til at Nice er så ivrige på å hente inn en spiss på lån rett over nyttår, er at to av deres faste spisser skal delta i Afrikamesterskapet som starter i januar.

- Vi mister to spillere i angrepet på et tidspunkt der vi har et ekstremt tøft kamp-program, forklarer Ricort.

Sinama-Pongolle har også vært linket med både Manchester City og Real Betis den siste måneden. Den spanske klubben påstod sågar at de hadde et stående tilbud om å låne spissen i januar, men dette ble benektet av Liverpool.

Pongolle selv uttalte imidlertid for en tid tilbake at han ser positivt på et utlån til en annen klubb.

Sami på 4.plass
Sportsjournalistene i Finland har valgt ”Årets Idrettsmann” i landet. Sami Hyypiä endte på 4.plass. Skihopperen Janne Ahonen var som ventet en overlegen seierherre i avstemningen, fulgt av Tanja Poutiainen (slalåm) og Tommi Evilä (friidrett).

Liverpool-stopper Hyypiä havnet også på 4.plass når folket skulle gi sine stemmer. I folkeavstemningen ble rekkefølgen slik:
Janne Ahonen  23,4 %
Hannu Manninen  8,5 %
Tommi Evilä  7,8 %
Sami Hyypiä  7,7 %
Damfotballandslaget  6,8 %
Tanja Poutiainen  6,2 %