Nøkkelspilleren Steven Gerrard

Både klubb- og landslagstreneren omtaler spilleren som en nøkkel til suksess. Abel Xavier støtter gamleklubben.

– Steven Gerrard er ikke bare enda spiller i rekka, han er en nøkkelspiller for klubben sin. Jeg tror det er det viktigste for ham. Han må tenke som så at i Chelsea har de mange klassespillere, mens her er han kapteinen og en legende etter å ha løftet mesterligatrofeet, minner Rafael Benítez om.

I det som kan minne om en sjarmoffensiv for å kompensere for den skuffende starten på serien, fortsetter han på følgende måte:

– Det viktigste er at Gerrard er fornøyd, noe han er nå. Videre er det ikke noe problem å vinne mange trofeer med Liverpool de neste ti åra. Det er mange trofeer som kan vinnes, og vi vil gå for dem alle sammen. Mange vil si at det er umulig, men det vil vise seg. I tillegg kommer det å få spille på Anfield og føle at du er veldig, veldig spesiell, framhever Rafa, henvendt til sin kaptein.

«Svennis»-skryt
Også landslagssjef Sven Göran Eriksson er full av ros til Englands midtbanejuvel.
– Gerrard er en av de beste spillerne i verden. Han har ingen problemer med å spille i forskjellige roller. Det fungerer for Liverpool, av og til innen en og samme kamp, sier «Svennis», og begynner å ramse opp:

– Han kan spille spiss, venstreving, høyreving eller hvor enn han ellers måtte trengs. Det gjør ham til en komplett spiller, skryter svensken til The FA.com.

Han er også svært tilfreds med liverpoolkapteinens innstilling.
– Når jeg snakker med ham, sier han at han er fornøyd samme hvor han spiller. Dermed er det ikke noe problem. Steven Gerrard er en spiller som alltid vet hva han skal gjøre på banen, selv om ingen har sagt det til ham, sier Eriksson.

Støtte fra Xavier
Tidligere Liverpool-back Abel Xavier sier han tror Liverpool er stand til å slå Chelsea i kampene som kommer til uka, og i sesongen sett under ett.
– Folk snakker om at Arsenal og Manchester United er utfordrere, men det er også Liverpool. Jeg ble ikke overrasket da de røde vant Champions League, sier portugiseren.

Det forklarer han på følgende måte:
– De har en sånn vinnervilje i garderoben før kamp. Det er en av de mer spesielle tingene jeg har opplevd i min karriere, sier den nåværende Middlesbrough-spilleren.

Optimistisk «Rafa»
Også Rafael Benítez har som smått begynt å rette blikket fram mot Chelsea-kampene, og han føler seg sikker på at det kan gå, altså at londonlaget er mulig å slå.
– De er kanskje sterkere i år enn i fjor, for de har kjøpt nye spillere. Men vi er også sterkere, og ingen lag er uslåelige, sier den spanske manageren, som følte at Liverpool vant semifinalen fortjent i fjor.

– Vi kontrollerte dem, og de skapte ikke noe særlig. Jeg syns vi spilte veldig bra i begge semifinalekampene mot Chelsea forrige sesong, sier Benítez.