Ny unggutt på vei

Østerriske Besian Idrizaj er ventet å skrive under for Liverpool i neste uke. Morientes ønsker Owen velkommen. Villa vurderer italiener om Baros blir for kostbar. Houllier benekter Cisse-link.

Liverpool håper å få sluttført et kjøp av den østerriske ungutten Besian Idrizaj i neste uke. De røde ser ut til å vinne kampen mot Arsenal og Inter Milan om navnetrekket til ungutten som som var ”Årets spiller” i Østerrike i fjor.

Den 17 år gamle offensive midtbanespilleren som til daglig spiller for LASK Linz, har akkurat gjort unna et vellykket prøvespill på Melwood.

- Jeg har alltid vært Liverpool-supporter, så det vil være en drøm som blir virkelighet om jeg får kontrakt på Anfield, slår den unge østerrikeren fast.

- Jeg kunne ikke ignorere et tilbud om prøvespill med tittelholderne i Champions League, og ville ha svømt over kanalen bare for å få sjansen, legger han til.

Liverpools speidere så Idrizaj i aksjon for Østerrikes U-19 lag i helgen, hvor han scoret vinnermålet i privatlandskampen mot Nord-Irland.

- Dette er det beste som kunne skje meg. Jeg vet at Liverpool hadde representanter på kampen, så det å score vinnermålet var perfekt egenreklame, slår han fast.

Etter slike uttalelser vil det forbause oss mye om Liverpool ikke har en ny ungutt i stallen i løpet av kort tid.

Morientes: - Owen vil være perfekt
Fernando Morientes håper virkelig at Michael Owen kommer tilbake til Liverpool, selv om det betyr økt konkurranse om spissplassen.

- Det er veldig vanskelig for en spiller å slite benken som Owen gjør i Madrid. Han vet hvordan situasjonen der er nå, og hva han må foreta seg. Jeg antar han er slik som meg. Jeg ønsker virkelig å spille, og når du ikke kommer i betraktning når laget tas ut, må du bare finne deg en annen klubb å spille for, slik jeg gjorde da jeg forlot Madrid, slår spanjolen fast.

- Om Liverpool først skal kjøpe en spiller, hvem kan da være bedre enn Owen. Vi venter alle spent på om han kommer. Jeg håper han blir Liverpool-spiller igjen, fordi han er en stor spiller som vil styrke troppen. Han vet alt om Liverpool, fordi han var en stor spiller for klubben før han dro herfra. Jeg spilte sammen med han noen kamper, og vet hvor god spiller han er. Vi fungerte bra sammen, og vi gjorde begge mål i kampene vi fikk sammen. Han vil være perfekt for Liverpool, legger han til.

Villa vurderer italiener
Milan Baros kan nå bli tvunget til Lyon mot sin vilje, da Aston Villa har kastet sine øyne på Juventus-spissen Fabrizio Miccoli etter at det ble klart at den franske klubben i går hadde fått akseptert et bud på £8.5M for tsjekkeren. David O’Learys bud på Baros ligger som kjent £2M lavere enn Lyon sitt, og Liverpool står steilt på sine krav. Dermed begynner O’Leary å bli lei av og vente på Baros. Juventus hevder i dag at nevnte Miccoli går enten til Villa eller Benfica.

- Vi må kvitte oss med en spiss, og det vil bli Miccoli. Om et par dager vil vi vite om han går til Benfica eller Aston Villa, bekrefter Juventus-direktør Luciano Moggi.

Dersom Villa virkelig kjøper Miccoli, har Baros få andre muligheter enn å bli gjenforent med Gerard Houllier på Stade de Gerland. Det antydes i dagens Liverpool Daily Post at Rafael Benitez kan være villig til å ta 31 år gamle Sylvain Wiltord til Liverpool i forbindelse med en slik overgang, for å løse klubbens problemposisjon på høyrevingen.

Houllier benekter at han ønsker Cisse
Samtidig har Gerard Houllier benketet at han ønsker å hente Djibril Cisse til Lyon.

- Dersom engelsk presse skriver at Cisse er på vei hit, så tar de feil, sier Houllier kategorisk i dag.