Nye landskamper for Sami

Ikke overraskende er Sami Hyypiä inkludert i Finlands tropp til kampene mot Romania og Tsjekkia. Landslagsoppdrag også for Carson og Welsh.

Sami for Finland
Sami Hyypia er som ventet inkludert i den finske landslagstroppen til VM-kvalifiseringskampene mot Romania 8.oktober og Tsjekkia 12.oktober. Finland ligger på fjerdeplass i gruppen, med 16 poeng etter 10 kamper, og har ingen sjanse til å kvalifisere seg til VM i Tyskland neste sommer.



Midtstopperen er for tiden imidlertid mer opptatt av hvordan det går med Liverpool i Premier League, og ikke minst er fokus rettet mot møtet med Chelsea på søndag. Liverpools 13.plass i ligaen gjorde at finnen ikke var i tvil om hvilken av de to kampene denne uken han ønsket mest å vinne. Han karakteriserer derfor kampen søndag ettermiddag som langt viktigere for Liverpool enn den som nettopp ble spilt mot blåtrøyene fra London.

- Søndagens kamp er viktigere enn den på onsdag. Vi har ikke startet ligaspillet på den måten vi hadde ønsket, og det betyr at kampen mot Chelsea på søndag nå er veldig viktig for oss. I denne perioden av sesongen er ligaspillet viktigere enn Champions League, fordi vi kan fortsatt gå videre fra gruppespillet der med seire mot Real Betis og Anderlecht senere i høst, slår finnen fast.

- Alle som spiller for Liverpool føler et prestasjonspress. Du må bare konsentrere deg om å gi 100% til enhver tid, og ingen kan kreve mer. Jeg er alltid nervøs før kamper, men det er et godt tegn, fordi kroppen da gir et signal om at dette betyr noe for deg. Du er hele tiden under press for å vinne kamper. Det er ikke noe du kan flykte fra som fotballspiller, sier Hyypiä før søndagens viktige kamp.

- Vi må finne balansen mellom det å ikke slippe inn billige mål og det å score mål selv. Før forrige helg snakket alle om at vi ikke hadde gjort mål. Etter to scoringer på St Andrews snakket alle om feilene vi gjorde og målene vil slapp inn. Men det er ikke enkelt å få både i pose og sekk, slår den store finnen fast.

Hyypiä er også rask til å forsvare Jose Reina etter de to scoringene på St Andrews.

- Alle keepere er ulike, men Jose Reina har vist at han er en god keeper allerede, og han lærer stadig mer engelsk. Han har imponert oss alle. Han er dyktig til å kommandere, og at han snakker så mye hjelper oss andre til å forsvare oss bedre. Mennesker gjør av og til feil, men det som skjedde mot Birmingham var en kollektiv svikt.

Carson og Welsh for England U-21
Liverpools unggutter, målvakt Scott Carson og den utlånte midtbanespilleren John Welsh, har blitt tatt ut i troppen til England U-21 som skal spille mot Østerrike og Polen i begynnelsen av oktober.

20 år gamle Carson har spilt to førstelgskamper for de røde denne sesongen, mens 21 år gamle Welsh er på utlån hos Hull City, der han spiller fast på førstelaget og gjorde to mål forleden dag.

Carson har så langt hele 14 kamper for England U-21, og er med det den spilleren som har nest flest kamper i Peter Taylor sitt mannskap. Welsh står bokført med 6 kamper for U21-landslaget.

England U-21 møter Østerrike på Elland Road den 7.oktober, og Polen på Hillsborough fire dager senere.

Tidligere i dag nevnte vi at Florent Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec har blitt tatt ut til kamper på tilsvarende nivå for Frankrike.