Nytt målrikt oppgjør når rekordene står for fall?

Det er Boxing Day i England og kampene mot Newcastle betyr som ofte mange mål. Nye rekorder med seier og ikke innslupne mål. Carragher ser frem til å møte kompisen i kamp. Følg julekampene via SMS.

Hvis det er én ting som synes garantert på en dag hvor de røde kan sette ny rekord for beste start i en Premier League sesong og hvor de kan utligne klubbrekorden på ligakamper på rad uten å slippe inn mål, er det mange mål! På de 74 siste årene har det bare skjedd en eneste gang at det har blitt målløst mellom lagene på Anfield. Det skjedde i februar 1970. På de 10-15 siste årene har vi vært vitne til mange målrike oppgjør mellom lagene. Liverpool har scoret hele 27 mål på de 10 siste ligakampene mot Newcastle på hjemmebane.

Det meste i media handler i dag om Michael Owen og hans ”comeback” på Anfield – dog i de svarte og hvite stripene til Newcastle. Det er en mann som har scoret mange mål i disse oppgjørene, blant annet hattrick mot skjærene både på Anfield og St. James Park. En ting her helt sikkert: The Kop vil ta i mot St. Michael med stående applaus når han løpet utpå gressmatta litt før klokken 16 i dag.
På de 24 siste ligakampene har de røde vunnet 12 og tapt seks.

Rekordene står for fall i dag dersom Liverpool fortsetter sin seiersrekke i ligaspillet. Liverpools 12 kamper uten å slippe inn mål på de 15 første kampene er allerede ”all time best”. Dersom de går av banen uten mål i mot vil de utligne klubbrekorden fra 1923. Den lyder på åtte ligakamper på rad uten innslupne baller bak egen keeper. Vinner de røde i dag er det samtidig den beste starten i Premier League etter 16 spilte kamper. De har nå 31 poeng. I 2001-02 sanket de 33 poeng på de 16 første. Seier betyr også at de for første gang siden oktober 1990 vinner åtte kamper på rad.

Liverpool har bare tapt én gang på Boxing Day på de 18 siste årene. Det skjedde mot Middlesbrough i 2000. Forrige gang de tapte på Anfield andre juledag var mot United i 1986.

Kompiser møtes til dyst
Michael Owen spiller ikke bare mot tidligere lagkamerater i dag. Han spiller også mot noen av sine beste kompiser. Den som kanskje står ham nærmest er Jamie Carragher. De to delte rom i åtte år og Carra forteller at de fortsatt har et tett og nært forhold. - Jeg har snakket med ham om kampen. Selv om vi står hverandre nær kommer vi begge til å gi alt for at våre respektive klubber skal vinne. Jeg ser faktisk frem til å spille mot ham. Michael ringte meg etter hans hattrick og ba meg være klar over hva som var i vente i dag. Jeg svarte at jeg kom til å sparke ham både gul og blå. Det kommer til å bli spesielt å møte ham, med kampen handler selvsagt om tre poeng og ikke om meg og Michael.

Julemiddag hos svigers når LFC spiller?
Dersom som skal bort i festligheter(?) når de røde spiller julekampene sine kan du motta lagoppstilling og scoringsvarsel rett til din mobil fra Supporterklubben. Send meldingen LFC START LIVE til 2180.