Nytt speidersystem på plass

Rafael Benitez er akkurat ferdig med å omstrukturere hele Liverpools speidersystem. Nå håper han at arbeidet skal bære frukter allerede i neste transfervindu.

Rafael Benitez har totalt omstrukturert Liverpools speidernettverk etter at han kom til klubben, og trass i at det ikke ble hentet flere spillere like før transferdeadline, er Rafa nå meget godt fornøyd med hvordan systemet fungerer.

Frank McParland og Paco Herrera fronter nå klubbens speider-operasjoner, og er ansvarlige for å koordinere det store antallet speidere som Liverpool har rundt om i verden. Benitez anser duoens rolle som vital for klubbens fremtid, og slår fast at en omstrukturering av speidersystemet var en dyd av nødvendighet.

- Vi forandret hele speideropplegget, og erstattet også noen av de gamle speiderne, forteller Benitez til liverpoolfc.tv i dag.

- Vi har nå speidere som jobber utrettelig for oss rundt om i hele verden, og vi har opprettet baser i de landene vi anser som mest viktige. Dette nye systemet innebærer at vi kan få lettere og raskere tilgang til speidernes rapporter, om det er i Argentina eller i England. Informasjonen vi får fra våre speidere er veldig viktig, og kan være første trinn på veien til at vi kjøper en spiller, slår manageren fast.

- Det er ennå for tidlig til at vi har dratt fordeler av det nye systemet. Denne sommeren kom for tidlig for oss. Det nye systemet har akkurat kommet på fote, så det har ikke vært enkelt å dra nytte av det under dette transfervinduet. Men når det blir åpnet for overganger igjen i januar, vil vi forhåpentligvis merke forskjellen, sier han.

- Jobben en speider gjør er virkelig viktig. Det er faktisk en av de viktigste rollene i hele klubben. Dersom du har gode speidere, er du hele tiden ett trinn foran dine konkurrenter når det handler om å signere gode, unge spillere tidlig i deres karriere. Likeså når det gjelder å kapre etablerte spillere som kan gå rett inn på førstelaget.

- Alt handler om timing. Du må få nyss om spilleren før de andre store klubbene. Dagens transfermarked er veldig konkurranseorientert, og vi konkurrerer hele tiden med klubber som har mye mer penger enn oss, avslutter Liverpools manager.