Nytt tilbakeslag for ”nye” Anfield

Northwest Development Agency har avslått søknaden fra Liverpool FC om økonomisk støtte til det nye stadionanlegget i Stanley Park.

Liverpool FC sitt forsøk på å få tilført £23M av skattebetalernes penger til stadionprosjektet har mislyktes, melder Liverpool Echo. Anfield-klubben har ventet i måneder på en avgjørelse fra Northwest Development Agency (NWDA) om de ville bevilge offentlige midler til anlegget. Etter det lokalavisa erfarer vil det ikke bli satt av økonomisk støtte fra fornyelsesbyrået fordi noe av det skal ha blitt øremerket bare til klubbens fasiliteter. Omkring £9M av pengene skulle blant annet brukes på stadionets tak og det underjordiske parkeringshuset. Representanter for regjeringen meddeler at penger fra det offentlige ikke kan brukes til å betale byggekostnadene for det planlagte £120M-anlegget. Ingen fra Liverpool FC var tilgjengelig for kommentar.

NWDA er ikke motstander av Liverpools planer for et nytt stadion, selv om de foretrekker en banedeling med Everton. Så istedenfor å putte pengene direkte i byggekostnadene, har NDWA øremerket £23M til fornyelse av Anfield og Breckfield. Liverpool kommune er i ferd med å komme med detaljerte forslag til prosjekter NWDA kan finansiere.
- Byrået er en offentlig organisasjon med offentlige midler. Vi kan ikke støtte privat sektor direkte med penger fra det offentlige. Det finnes mange slags regler som forhindrer oss i det. Hvis vi skulle betale direkte for kostnadene, ville vi ha en lang kø fra fotball- og ulike andre idrettsklubber, som ville ha ønsket tilsvarende investeringer. Vår interesse i dette prosjektet er ikke stadionanlegget, men det økonomiske ved fornyelsen og gjenoppbyggingen av Anfield og Breckfield, som desperat trenger et løft. Vi har spurt kommunen om å komme til oss med forslag om hvordan vi kan støtte investeringen rundt Stanley Park og omkringliggende områder, forteller Steven Broomhead, daglig leder i NWDA.

Fra kommunen uttaler Sir David Henshaw følgende: - Vi er svært fornøyd med at NWDA har øremerket £23M til fornyelse av Anfield og Breckfield. Nå er vår jobb å justere prosjektet så NWDAs midler ikke blir brukt til noen direkte fotball-relaterte aktiviteter, men istedenfor brukes til andre elementer i planene. De offentlige midlene vil produsere rundt £180M av de private investeringene, noe som vil være en god plattform for fornyelsen av Anfield og Breckfield.

Richard Pedder, talsmann for Livepool Independent Supporters Club, tror ikke de £9M påvirker klubben særlig.
-£9M er ikke mye for en toppfotballklubb når det kommer til stykket. Klubben får inn mye mer i inntekter nå, og de burde bare gå i gang med å bygge det nye stadionanlegget nå.