Ønsker avansement i dag

Rafael Benitez understreker at seier i kveld mot Anderlecht, og allerede mulig avansement i Champions League, også vil være gunstig for spill på hjemmebane. Nei til James Tunnicliffe.

Skadefritt Liverpool vil avgjøre
Dersom både Chelsea og Liverpool vinner sine kamper i Champions League i kveld vil det bety at de to engelske lagene er videre i gruppe G og kun skal slåss om hvem som blir nr.1 og nr.2 i de to siste oppgjørene.  Rafael Benitez legger derfor ikke skjul på at en seier i kveld mot Anderlech også kan gjøre det lettere i Premier League.

- Det vil være flott å kunne spille de to siste gruppekampene uten noe press.  Da kan du bruke troppen mer og kanskje prøve spillere i forskjellige posisjoner.  Det vil også gi oss bedre tid til å forberede oss til kamper i Premier League.

- Først må vi imidlertid vinne kampen mot Anderlecht.  Når vi så på lagene vi skulle møte er det sant at vi vurderte dette som en vanskelig gruppe.  Nå ser det kanskje lettere ut ettersom laget har arbeidet hardt og vi har gjort jobben vår.  Vi behøver å spille på Anfield med den samme intensiteten som vi har gjort i utlandet.

Liverpool har ingen førstelagsspillere skadet foran møtet med Anderlecht, da bare Neil Mellor og Antonio Barragan ikke er spilleklare, og det er ventet at Benitez i stor grad vil benytte det mannskapet som vant mot West Ham på lørdag.  Harry Kewell er trolig den som er mest aktuell å sette inn, men Peter Crouch kan også være et alternativ som manageren vurderer.

Rafa vil nå søke etter å skape et lag som kan spille på et høyt nivå regelmessig: - Vi må fortsatt bli mer stabile, som for eksempel å kunne vinne tre kamper på rad.  Mot Anderlecht har vi en mulighet til å nærme oss et slikt mål.


16-åring sendt hjem
Ifølge Sky Sports News har Liverpool valgt å ikke tilby James Tunnicliffe fra Stockport en kontrakt.  En overgang på £750.000 var meislet ut dersom den 16-årige midtstopperen imponerte tilstrekkelig under et to ukers opphold på Merseyside.  Tunnicliffe fikk bra kritikk da han nylig spilte 2.omgangen i reservenes 0-3 tap mot Blackburn, men Liverpools totale vurdering var altså at man ikke ønsket å hente spilleren på en permanent avtale.