Ordknapp Benitez forsvarte sin rotasjonspolitikk

En skuffet og ordknapp Rafael Benitez forsvarte bruken av reservelaget da han ble intervjuet av Sky Sports etter tapet for Burnley i FA-cupen. Samtidig lovet han å stille et sterkere mannskap mot Watford i ligacupens semifinale i neste uke.

En ordknapp Rafael Benitez uttalte til Sky etter tapet for Burnley at han ikke angret på at han stilte med et reservepreget mannskap på Turf Moor i kveld, og han mente heller ikke at man hadde tatt lett på FA-cupen ved å gjøre dette. Han forsvarte tvert i mot sin rotasjonspolitikk, men lovte samtidig at han kommer til å bruke seniorspillerne igjen i returoppgjøret mot Watford i ligacupens semifinale.

 

- Vi stilte med det samme mannskapet som i ligacupen, men lykkes ikke like godt som i de kampene. Vi prøvde det vi kunne, og kjempet hardt, men hadde ikke lykken med oss. Slik er det ofte i fotball. Vi har ikke en stor nok spillerstall til å bruke seniorspillerne i alle fire turneringer. Vi har gjort det bra i ligacupen, så jeg syntes ikke det var noen grunn til ikke å bruke noen av de yngre spillerne. Men jeg vil sende et mye sterkere lag på banen mot Watford i neste uke.

 

Manageren innrømte at Djimi Traores selvmål var en stor tabbe, men ønsket heller å fokusere på neste kamp, i stedet for å dvele noe mer ved den hendelsen. Han ønsket ikke å fremheve franskmannen, eller noen andre av spillerne sine for den del, som noen syndebukk etter det skuffende 3.runde tapet, men påpekte samtidig at baklengsmålet burde vært unngått.

- Innenfor femmeteren er det viktig å klarere, og vi slapp inn et tåpelig mål, men nå skal vi legge dette bak oss og se frem mot vår neste kamp. Nå skal vi konsentrere oss om ligaen og Champions League. Men ja, vi tapte på grunn av en personlig feil, og situasjonen burde ha vært klarert. Men mine spillere prøvde hardt, og jeg kan ikke klage på innsatsen de utviste. Burnley startet kampen i høyt tempo, men vi tok etter hvert over kontrollen og spilte bedre i andre omgang, avsluttet en ordknapp Liverpool-manager.