Owen: - Derfor valgte jeg Newcastle

Michael Owen gir sin versjon av hvorfor han forlot Real Madrid til fordel for Newcastle i august, da Liverpool var hans førstevalg i en sesong hvor det å spille kamper er nødvendig foran et VM-sluttspill.

Liverpool starter et anstrengende juleprogram med hjemmekamp mot Newcastle 2.juledag.  En kamp som tradisjonelt betyr offensiv fotball og mange scoringer.  Denne gang vil veldig mye av fokus foran kampen bli rettet mot det faktum at Liverpools toppscorer i syv sesonger (1998-2004), Michael Owen, nå vil stå på andre siden av banen.  Mange trodde at 26-åringen ville komme tilbake til Liverpool, en sesong etter at han forlot Anfield og den nyansatte Rafael Benitez til fordel for Real Madrid, men isteden ble det altså St. James Park og en drakt i sort og hvitt.  I sin spalte i The Times forklarer nå Michael hvorfor det ble slik.

- Hvis jeg ser tilbake på de ville ukene før transferdeadline er det én ting som ingen kan bruke mot meg, nemlig at jeg ikke var rett fram og ærlig.  Jeg hadde blinket ut tre valgmuligheter, og jeg gjorde det helt klart hvor jeg stod.  Liverpool var mitt førstevalg, Newcastle mitt andre, mens det tredje alternativet var å bli i Real.

- Jeg måtte tenke på min plass hos England, og jeg måtte tenke på meg selv.  Jeg vil alltid foretrekke å spille enn å tvinne tommeltotter.  Ingenting kan slå følelsen av å spille.  Alle fotballspillere vil gjerne føle seg ønsket, og det fikk jeg i fullt monn fra menneskene i Newcastle.  De forstod hvorfor Liverpool var mitt førstevalg.  Jeg hadde tilbrakt mer enn et tiår der og jeg trodde jeg ville komme tilbake dit da jeg møtte Rick Parry og Benitez før transferdeadline.

- Vi hadde diskusjoner om lønn og alle detaljene i en kontrakt, slik at jeg er ikke i tvil om at deres interesse var genuin, uansett hva dere måtte ha hørt.  Det var likevel vanskelig for dem siden de hadde solgt meg for £8.5M(pluss Antonio Nunez) og ble nå bedt om å betale vesentlig mer for å hente meg tilbake.

- Jeg kunne ha bedt Madrid om å vise kortene og sagt at kun var interessert i å gå til Liverpool, men jeg hadde bestemt meg for å reise hjem.  Kanskje hadde jeg forandret mening dersom det var en hvilken som helst engelsk klubb, men jeg visste fra mine besøk på St James’ Park og fra Mr Shearer at det å score mål for Newcastle ville være en fantastisk måte å tjene sitt levebrød på.

- Da Liverpool tilsynelatende fortsatt var et stykke fra å bli enig om en overgangssum, hadde jeg nådd et punkt hvor jeg måtte bestemme meg og jeg angrer ikke.  Jeg elsker å kunne være tilbake i Premier League og, selv om vi fortsatt sliter med å bli stabile i Newcastle, vil potensialet være enormt så snart vi får alle tilbake fra skader.

- Jeg kan allerede høre stemmer innvendig om hva som vil skje på Anfield 2.juledag, men slik jeg kjenner Alan Shearer vil han trolig overskygge det ved å bryte scoringsrekorden som Jackie Milburn har for Newcastle United.  Det vil bli en merkelig dag takket være mitt lange forhold med Liverpool, selv om The Kop har ønsket tilbake mange av sine gamle spillere.  Jeg er sikker på at de vil forstå at jeg ønsker å gi hundre prosent for motstanderne.

- Merkelig nok, kan jeg huske en diskusjon jeg hadde med Jamie Carragher for en stund siden, da vi så en spiller som virket nedbrutt etter å ha scoret mot sin gamle klubb.  Jeg tror ikke noen av oss kunne forstå det.  Jeg vil, dersom jeg scorer, feire like mye som gjorde mot West Ham sist lørdag.