Owen klar for gjensyn med Anfield

Michael Owen sier at det vil bli merkelig å skulle spille mot Liverpool for første gang, men proklamerer at han er klar for oppgaven. Hearts benekter Potter-bud.

Michael Owen gjorde sitt første hat-trick for Newcastle i helgen, og ser nå frem til å møte gamleklubben på Anfield. Til The Evening Chronicle i Newcastle innrømmer han at det vil bli litt merkelig å skulle løpe ut for å spille mot Liverpool på 2.juledag. Ironisk nok scoret Owen mot nettopp Newcastle sist han spilte på Anfield! 1-1 ble resultatet den gang, i den sist hjemmekampen for de røde i 2003/2004-sesongen.

Graeme Souness sitt mannskap har tatt sju poeng av ni mulige på sine tre siste ligakamper, og begynner å finne en mer stabil form.

- Når det ble klart at jeg skulle tilbake til Premier League og spille for en annen klubb enn Liverpool, skjønte jeg med en gang at det ville bli merkelig å skulle reise tilbake til Anfield. Men jeg vil håndtere det når dagen kommer, og kampen starter. Det er en bro jeg bare må gå over den dagen det kreves, sier Owen om møtet med klubben han sluttet seg til som 11-åring.

- Jeg har ikke ofret denne kampen så mange tanker ennå, men jeg har likevel dannet meg et bilde av hvordan det vil bli å komme tilbake. Det blir morsomt å møte gamle venner, og det er noe jeg ser frem til. Men det vil bli veldig merkelig, ettersom jeg aldri trodde jeg kom til å forlate Liverpool. Jeg kom tross alt til klubben da jeg bare var 11 år gammel.

Ryktene vil ha det til at Owens opphold i Newcastle kun er av midlertidig karakter, og at han allerede til sommeren kan være tilbake i Liverpools røde drakt. Dette avviser hovedpersonen selv ganske bestemt i dag.

- Jeg har skrevet under på en fireårskontrakt med Newcastle, og er godt fornøyd med det valget jeg tok. Dersom vi kan forsette fremgangen og vinne kamper, vil dette bli en spennende klubb å spille for. Jeg kom ikke til en klubb som ledet tabellen. Da jeg skrev under for Newcastle lå de nest sist, og jeg var forberedt på å kjempe hardt for å klatre på tabellen. Situasjonen har blitt mye bedre siden den gang, sier han.

- Det er et gap mellom Chelsea, Arsenal, Manchester United og Liverpool og ned til alle de andre. Sett bort i fra de fire nevnte lagene, tror jeg ikke vi skal frykte noen, legger han til.

Etter hans hat-trick mot West Ham i helgen har forøvrig Owen blitt et yndet navn for de som liker fotball-quiz. Sammen med Malcolm McDonald, David Kelly og Andy Cole kan han nå nemlig skryte av å ha gjort hat-trick både for og i mot Newcastle.

Owen gjorde som kjent hat-trick for Liverpool på St. James’ Park i 1998, og gjentok bedriften for de røde på Anfield i 2001.

Han kan også skryte av å være i sitt livs form akkurat nå, ettersom han faktisk har et bedre ”målsnitt” for Newcastle enn han hadde for Liverpool:

LIVERPOOL: 297 kamper -  158 mål. Snitt: 0,53 mål pr kamp
REAL MADRID: 40 kamper – 14 mål. Snitt: 0,35 mål pr kamp
NEWCASTLE:  8 kamper – 7 mål. Snitt: 0,87 mål pr kamp
ENGLAND: 75 kamper – 35 mål. Snitt: 0,47 mål pr kamp

Hearts nekter for Potter-bud
Hearts-eier Vladimir Romanov nekter i dag for at hans klubb akter å kjøpe Liverpools midtbanereserve Darren Potter. Romanov bekrefter at han vil gi manager Graham Rix penger å handle for i januar, men hevder hardnakket at Potter-linken er oppspinn.

- Jeg er overrasket. Dette er historier som en agent må ha fabrikkert. Men etter tapet vårt for Rangers på lørdag, er det klart at laget må forsterkes, siteres Romanov i dag.