Owen vil tilbake til Liverpool

Liverpool Echo skriver i ettermiddag at Michael Owen er desperat etter en overgang tilbake til Liverpool. Sao Paulo kan bli finalemotstander i Japan. Barragan-kompensasjon fastsatt.

Liverpool Echo skriver i ettermiddag at Michael Owen er desperat etter å spille for Liverpool igjen, og at Anfield-klubben har blitt gjort oppmerksomme på dette. Chris Bascombe skriver at toppscoreren ønsker å forlate Real Madrid så snart som mulig, og spilleren skal ha et sterkt ønske om å returnere til Merseyside. En slik dramatisk overgang er slett ikke utelukket heller, skriver Bascombe. Rafael Benitez har imidlertid gjort andre avtaler på transfermarkedet, og må nok overbevises ytterligere om han skal ta Owen tilbake. Liverpool har nemlig ikke budsjettert med et Owen-bud, og må nok ut med langt mer enn de £8M de fikk for han for ett år siden.

Selv om Benitez er på jakt etter en målscorer av rang, avhenger en overgang for Owen av hvor mye Rafa klarer å bringe inn av pund i form av spillersalg, skriver Bascombe videre. Han førsteprioritet på topp er en høyere spiller, og derfor står Peter Crouch som kjent øverst på ønskelisten. Liverpool skal imidlertid være interessert i å låne Owen tilbake fra Real Madrid, men det vil kreve gode forhandlere på de rødes side for å få gjennomslag for dette. Bascombe mener en slik løsning er i overkant optimistisk på det nåværende tidspunkt.

Owen befinner seg nå i USA sammen med den øvrige Real Madrid-troppen, men skal være veldig ivrig på en overgang til øyriket før seriestart. Og Liverpool skal være den eneste klubben som interesserer han for øyeblikket. Owen har aldri offentlig klagd over tilværelsen i Madrid, men Echo hevder at han skal være svært desillusjonert over sin situasjon hos den kongelige klubb.

Sao Paulo klar for å møte Liverpool
Sao Paulo blir ett av lagene Liverpool kan møte under VM for klubblag i Japan i desember, etter at de i natt vant Copa Libertadores. Sao Paulo slo nemlig ett annet lag fra Brasil, Atletico Paranaense, 4-0 i den andre finalekampen, etter at lagene spilte 1-1 i det første oppgjøret. Liverpool vil ikke møte brasilianerne før i en eventuell finale, da de to lagene er seedet i semifinalen, hvor de to klubbene kommer direkte inn.

Barragan-kompensasjon fastsatt
Det er nå blitt klart at Liverpool må betale Sevilla 350 000 euro i kompensasjon for den unge høyrebacken Antonio Barragan. Det skulle tilsvare om lag £240 000.