Pako: - Rafa ikke fornøyd med sesongen

Assisterende managere på Anfield, Pako Ayesteran, legger ikke skjul på at sjefen er misfornøyd med sesongen. - Dette har vært en dårlig sesong for oss. Vi er enda ikke sterke nok til å kjempe om ligagullet.

Det er fortsatt mye som gjenstår før Liverpool kan kjempe om ligagullet igjen, sier assisterende manager i Liverpool. Pako Ayesteran, som kom sammen med Benitez på flyttelasset fra Valencia, uttaler i dag at denne sesongen har vært langt fra en suksess.

 

- En ansatt i klubben sa til meg hvor fantastisk det var at vi har kommet til den første semifinalen i turneringen på 20 år og at vi er nummer fem i ligaen. Jeg svarte at jeg ikke deler det synspunktet. Denne sesongen har ikke vært bra nok for Liverpool. Til og med hvis man inkluderer skadeproblemer, er verken jeg eller Rafa fornøyde. Vi mener tvert i mot at det har vært en dårlig sesong.

Assistenten sier videre at stallen enda ikke er sterk nok til å kjempe for fullt på alle fronter – Premier League, Europa, FA-Cup og Ligacup. - Vi må forsterkes ytterligere. Generelt sagt er vi enda ikke klar for disse utfordringene.

 

På spørsmål om hvor lang tid det vil ta før Liverpool er klar til å kjempe om det meste igjen svarer Pako at en del viktige spørsmål rundt klubbens fremtid til være avgjørende. - Det kan ta ett år eller kanskje bare seks måneder før vi er der vi skal være. Mye vil avhenge av hvilke spillere vi kan kjøpe når transfermarkedet åpener igjen. Det avhenger til dels også av om vi er i Champions League neste sesong eller ikke. Investeringer inn i klubben vil også bety mye. Alt vi kan gjøre er å ta avgjørelser ut fra det ståstedet vi har i dag. Han legger til: - Det er en enkel avgjørelse å gå å handle i butikken. Men det er vanskeligere når du ikke har lommeboka med deg.

 

Ayesteran, som har kjent Rafa siden 1995, mener imidlertid at det ligger muligheter i kvelden kamp. – Rafa jobber veldig metodisk, forbereder seg grundig og er en veldig kunnskapsrik manager. Jeg tror ingen av oss trodde på avansement helt til semifinalen da vi spilte mot AK Graz i august.

 

Får du ikke sett kampen?

Dersom du ikke får sett denne kampen direkte, men likevel vil holde deg oppdatert, kan du få scoringsvarsel rett til din mobil. Send koden LFC LIVE START til 2180 og du mottar lagoppstilling og scoringer underveis.

 

The Travelling Kop er på vei til London in numbers i ettermiddag. Det er varslet store ansamlinger rundt Trafalgar Square i timene før avspark. – Vi skal bokstavelig talt farge London rød i dag, heter det i en av mange tekstmeldinger til redaksjonen. Om de klarer det kan du sjekke via web cam rett fra London.