Paradeplaner skaper problemer for The Travelling Kop

Dersom Liverpool vinner Champions League vil den tradisjonelle rundturen i åpen buss gjennom byen skje allerede torsdag. Billettkontoret utsolgt for finalebilletter. Ballen var inne viser amatørfilm! Oppdatert: Se bildet som viser at målet korrekt ble godkjent.

Det har tidligere vært en forståelse av at Liverpool vil feire en eventuell Champions League seier med parade rundt byen neste søndag. Dette for å gi flest mulig reisende sjansen til å komme hjem fra Istanbul. Mange har kjøpt chartertur og er bortreist en hel uke i forbindelse med kampen. Nå viser det seg imidlertid at Liverpool kommer til å gjennomføre en eventuell parade mindre enn 24 timer etter kampslutt. Til overraskelse for mange. Trolig har imidlertid ferieplanene til spillerne og andre hensyn i løpet av den korte sommerferie gjort at Liverpool vil ha unnagjort en slik ting så raskt som mulig.

 

De lokale myndighetene i Liverpool sier at man har en finalerute klar, men at det kun gjennomføres en parade hvis seier. Det var fotballklubben som ønsket å endre de opprinnelige planene om parade neste helg. Liverpool skar igjennom og sa at de ville ha en eventuell parade så raskt som mulig etter kampen, sier en kilde i kommunen til Liverpool Echo.  Mange supportere er oppgitt over avgjørelsen. Etter treble sesongen i 2001 var det over en halv million mennesker ute i gatene da spillerne kjørte gjennom byen på åpen buss med pokalene. Steven Kelly fra Trough The Wind And Rain sier at det må være opp til klubben å avgjøre om de vil gjennomføre en slik parade mens halvparten av supporterne fortsatt er i Tyrkia. Men han legger oppgitt til: - Det er slike ting som bryter ned lojaliteten til klubben. Også andre supportere som skal til finalen reagerer oppgitt over avgjørelsen. Sesongbillettinnehaver, Phil Connolly, sier at selv de som er på dagstur knapt nok vil være hjemme før paraden begynner. De med minst en natts overnatting rekker ikke hjem.

LFC bekrefter ovenfor Echo at avgjørelsen er tatt. En eventuell parade vil skje dagen etter kampen, akkurat som da klubben siste vant E-Cupen i 1984. Det er verdt å merke at Liverpool har spilt i rødt hver gang de har vunnet turneringen. Samtlige ganger har de slått et lag i hvitt. På onsdag spiller Liverpool igjen i rødt – og AC Milan i hvite bortedrakter…

 

Ballen var inne…
Linjemannen så at ballen var over streken og dømte mål da Liverpool slo Chelsea i semifinalen. Det kontroversielle målet har imidlertid vært gjenstand for mange diskusjoner der supportere treffes. Ingen TV-bilder kan gi noe bombesikkert svar på om ballen virkelig var over streken. SkySports brukte mye tid og ressurser for å gjenskape en grafisk fremstilling av situasjonen, som konkluderte med at ballen ikke var over streken. Kanalen uttalte at de hadde brukt moderne teknikk og avanserte dataprogrammer for å komme frem til den konklusjonen. Det var i sannhet tynne greier, men ble selvsagt slått opp ”overalt”. Med det blotte øye kunne man se at spillernes posisjon var endret i forhold til det TV-bildene viste. Ironisk nok har en enkel amatørvideo fra Main Stand nå levert det endelige beviset. Med et godt øye kan man se ballen over streken – og legge lokk på saken en gang for alle. Er det tilfeldig at Andy Gray er sendt på ferie…?

 

 

Bildet som ikke lyver: Den lille hvite prikken like innforbi stolpen er ballen FØR den blir klarert. Ballen er med andre ord klart innenfor - og mål et ble korrekt godkjent. Legg også merke til linjemannens plassering. Etter kampen ble det sagt i media at linjemannens plassering var "håpløs" i forhold til å kunne vurdere om ballen var inne eller ei. En ny medialøgn må dermed begraves.

 

Utsolgt for billetter

Champions League finalen er nå helt utsolgt fra Liverpools billettkontor. Alle med 5 E-Cup kamper eller mer denne sesongen fikk kjøpe via sitt fancard. Liverpool har solgt drøyt 20.000 billetter til kampen, inkludert en del hundre de også mottok fra det engelske FA. Det er imidlertid ventet at over 30.000 røde vil ta turen til Istanpool onsdag. Stadion kommer som vanlig til å bli et eneste stort rødt folkehav når Liverpool F.C. spiller finale.