Parry klar til å forhandle med Gerrard

Rick Parry ivrer etter å komme i gang med Gerrard-forhandlingene. Overgangssum for Diouf basert på antall kamper. Baros lunken til Lyon. Miguel linkes. Besiktas vil også ha Biscan.

Klubbledelsen i Liverpool er klar for å starte forhandlinger med Steven Gerrard om en ny kontrakt. Rick Parry uttaler til Liverpool Echo i dag at klubben deler kapteinens eget ønske om å klargjøre spillerens fremtid før sesongstart, og han sier at han håper at partene kan sette seg ved forhandlingsbordet umiddelbart.

 

- Vi kommer ikke til å sette noen tidsskala for disse samtalene, men som Steve selv, ønsker vi situasjonen klargjort jo før jo heller. Vi håper dermed å starte samtalene om veldig kort tid. 

 

Gerrard åpnet som kjent døren for en kontraktsforlengelse tidligere i uken, men i etterkant av dette har det svirret rykter om at Real Madrid har forhørt seg om spilleren, og skal stå klare til å tilby £30M. Liverpool håper imidlertid å knytte sin kaptein til seg på en ny kontrakt som kan få spanjolenes interesse til å kjølne.

 

Gerrards agent, Struan Marshall, kommer tilbake fra ferie i morgen, og kan dermed holde de første samtalene med klubben tidlig i neste uke.

 

Komplisert nedbetaling av Diouf-overgangen

Som vi nevnte tidligere i dag har El-Hadji Diouf  nå forlatt Liverpool på permanent basis, etter å ha kommet til enighet med Bolton om en 4 årskontrakt. Ifølge Liverpool Echo skal betalingen som Liverpool mottar fra Reebok-klubben være basert på en komplisert nedbetalingsavtale i henhold til hvor mange kamper senegaleseren spiller for sin nye klubb. Echo skriver at Liverpool med maks uttelling her kan få tilbake en betydelig del av de £10.7M som de i sin tid betalte for spilleren for tre år siden.

 

Klubbene har ikke offentliggjort noen overgangssum, men lokalavisen i Bolton skriver i dag at det trolig dreier seg om ny overgangsrekord for et Bolton-kjøp. Det vil si at Bolton nå betaler mer for El-Hadji Diouf enn de £3.5M som de ga Wimbledon for Dean Holdsworth i 1997.

 

Diouf var som kjent en suksess under sitt låneopphold på Reebok sist sesong, der han gjorde 9 mål på 27 kamper for Bolton.

 

- Sist sesong var trolig min beste på fem år, og tiden min i Bolton fikk meg til å forstå at karrieren min stod på stedet hvil i Liverpool. Jeg fikk mye spilletid i Bolton, og jeg hjalp dem til en god plassering i ligaen, uttalte Diouf selv etter at overgangen var et faktum.

 

Bolton-manger Sam Allardyce var også glad for å ha fått sin mann.

 

- Etter måneder med forhandlinger med Liverpool og spilleren selv, er jeg henrykt over at El-Hadji blir Bolton-spiller på permanent basis. Han er en begavet spiller, og kan bli vårt mest betydningsfulle spillerkjøp i moderne tid. Sist sesong var han fenomenal, og jeg tror han innså at dette var hans sjanse til å redde karrieren. Nå akter vi å gi han plattformen han trenger for å bli en av Europas beste angrepsspillere igjen. Så mye tillit har jeg til han, uttalte Allardyce.

 

Hvem kommer og hvem går?

Bortsett fra avgangene til Vladimir Smicer og El-Hadji Diouf hersker det fortsatt stor usikkerhet om hvem som vil komme og hvem som vil forlate Anfield i sommer. Feyenoords Dirk Kuyt ser nå ut til å ha avansert til førstevalg hos Rafael Benitez når det gjelder spiss-kjøp, foran Southamptons Peter Crouch. Men Rafa håper nok at nederlenderne skal sette ned prisen med en par-tre millioner pund fra de opprinnelige £10M de først ville ha.

 

Ellers rapporterer nettstedet til Sky Sports at Lyon ser ut til å ha gitt opp å hente Milan Baros, etter at spilleren selv skal ha vært lunken til å bli gjenforent med manager Gerard Houllier i den franske klubben.

 

Samme nettsted melder i dag at Liverpool skal være mellom klubbene som følger den portugisiske høyrebacken Miguel nøye. Benfica skal kreve £4-5M for spilleren, som også har vært linket til Real Madrid, Inter, Juventus, CSKA Moskva og Newcastle. Sky Sports hevder at Benitez skal anse den hurtige høyrebacken som en utmerket tilvekst til sin stall.

 

Samme kilde linker også Liverpool til Real Madrid-vingen Juanfran, som Benitez også var ivrig på å sikre seg i fjor sommer. 20-åringen er sett på som et stort talent på Santiago Bernabeu, men har ikke klart å spille seg inn på førstelaget i den kongelige klubb. En annen spiller i den spanske ligaen som i diverse medier blir nevnt i samme åndedrag som Liverpool i dag er Barcelonas argentiner, Javier Saviola.

 

Til sist nevner vi at Besiktas tar opp kampen med Fenerbache om Igor Biscans underskrift.  Begge Istanbul-klubbene skal nå ha kommet med konkrete tilbud til kroaten, og de venter nå på at spilleren skal bestemme seg for hvilken klubb han vil spille for. Spanske og italienske klubber rapporteres også å følge denne situasjonen nøye.

 

Besiktas-trener Riza Calimbay innrømmer overfor Sky Sports at hans klubb har gjort et fremstøt mot Biscan, og gitt han et konkret tilbud: - Vi venter nå på å høre fra spilleren hva det blir til. Ting vil nok bli klarert i neste uke. Vi har gitt han et godt tilbud, som han for tiden tenker over. Han skal ha fått tilbud fra Spania og Italia også, men vi mener vi har tatt de skritt som er nødvendige for at han skal bli vår spiller.