Parry og Moores jakter yankee-dollars

Mye tyder på at den amerikanske Kraft-familien er på full fart inn på eiersiden i Liverpool FC. Rick Parry har de siste dagene ført uformelle samtaler med Robert Kraft i USA, og Liverpools årsmøte skal være utsatt.

Liverpool-ledelsen har de siste dagene ført samtaler med den amerikanske milliardæren Robert Kraft omkring muligheten for å få Kraft-familien som ny investor i klubben. Dette bekrefter Liverpool Daily Post i dag, etter at ryktene gikk høyt på diverse Liverpool-forum i går. Også The Times og The Independent har artikler omkring saken i sine utgaver i dag.

Liverpools daglige leder Rick Parry har vært på Amerika-tur, og hadde diskusjoner med Robert Kraft på mandag, der Kraft-familiens inntog på eiersiden i Merseyside-klubben stod på agendaen. Liverpool Daily Post skriver at navnerettighetene til Liverpools nye stadion i Stanley Park også ble diskutert, da Liverpool nå tydeligvis vil prøve å selge stadion-navnet for å dekke de sterkt økende kostnadene i forbindelse med byggingen av deres nye stadion.

Parry ble observert og fotografert mens han var Robert Kraft sin gjest på NFL-kampen mellom Kraft-familiens klubb, New England Patriots, og Indianapolis Colts. Liverpools daglige leder er i følge Daily Post ventet tilbake til Merseyside i dag, uten at partene så langt skal ha kommet fram til noen avtale. Men det er ventet at ytterligere samtaler mellom partene vil finne sted.

Enkelte hevder at Kraft-familien også stod bak L4-konsortiumet som tidligere i år ga opp å kjøpe en andel i Liverpool FC. Dette er imidlertid høyst usikkert.

I tillegg til å eie NFL-klubben New England Patriots, eier Kraft også Major Soccer League-klubben New England Revolution, der tidligere Liverpool-back Steve Nicol er involvert som trener. Den europeiske formen for fotball er således noe milliardær-familien har hatt interesser i lenge, da det nå er 11 år siden de tok kontrollen over Revolution.

Liverpool Daily Post skriver at styret i Liverpool FC har forandret mening når det gjelder å selge navnet på den nye banen, etter at Arsenal håvet inn hele £100M ved å selge sitt stadionnavn til flyselskapet Emirates. 

Liverpools årsmøte, som var berammet til 1.desember, skal i følge opplysninger vi sitter inne med være utsatt på ubestemt tid. Dette må trolig ses i lys av diskusjonene som Parry & Co har ført i USA de siste dagene.