Parry og Moores klare med sjekkheftet

Liverpools ledelse på Merseyside for å bruke Champions League penger. Smell for Steven Gerrard, men kapteinen vil bli klar til forsterket lag mot Middlesbrough.

Større handlefrihet
Hvor ofte skjer det at formann og daglig leder i Liverpool ikke er med laget til en viktig kamp i Europa?  Veldig sjelden, er svaret på det.  David Moores og Rick Parry skal ifølge Liverpool Echo ha tilbrakt gårsdagens på Merseyside for å jobbe med mulige forsterkninger av spillerstallen før lørdagens ligaåpning mot Middlesbrough.  Nå er det lite sannsynlig at man vil greie å hente inn en ny spiller innen kampen på Riverside, men ikke minst det at formann Moores mistet en kamp med de røde gjør det lett å tro at det kan være snakk om en høyt profilert spiller som man prøver å hente til Anfield.

3-1 i Sofia gjør at kun en katastrofe vil nekte Liverpool plass i gruppespillet i Champions League.  Det betyr samtidig et garantert beløp på et tosifret antall millioner pund.  I Rafael Benitez’ jakt på en midtstopper og en høyreving kan LFC dermed føle at de har større handlefrihet, og spillere vil også lettere skrive under for en klubb som kan lokke med spill blant eliten i Europa.

Manageren håper også at man kan innkassere £7M for Milan Baros, til å styrke transferbudsjettet.  Tsekkeren ble igjen værende på benken under gårsdagens kamp i Bulgaria og vil være tilgjengelig for spill ute i Europa.  Så lenge fremtiden til den tidligere helten Michael Owen ikke er avgjort vil også spekulasjonene svirre om 25-åringen kan være på vei tilbake til de helrøde, selv om Benitez gjentatte ganger har sagt at en angriper ikke har høyeste prioritet på hans handleliste.

Det kan gå mot en spennende avslutning på denne uka for alle røde fans som håper på ytterligere forsterkninger av spillertroppen, og forhåpentligvis går det ikke lang tid før en får svaret på hva herrene Moores og Parry faktisk gjorde mens deres klubb var på tur.


Steven Gerrard skadet
Rafael Benitez innrømmer at Steven Gerrard fikk seg en smell i forkant av at han ble byttet ut i Sofia i går, men det skal ikke være noe fare for at kapteinen mister kampen mot Middlesbrough på sen lørdag ettermiddagstid.  Til den kampen ventes også Bolo Zenden å være tilgjengelig igjen etter at nederlenderen har vært hjemme for å behandle en lårskade de siste dagene.  I tillegg vil Milan Baros være aktuell til ligaspill, etter at Liverpool ikke har benyttet angriperen i Europa med tanke på at en salgsverdi da vil reduseres.

Liverpool bør altså kunne stille med et enda sterkere mannskap på Riverside enn i Sofia, selv om fysioterapeutene fortsatt ikke er arbeidsledige på Melwood.  Peter Crouch, Harry Kewell, Djimi Traore, Neil Mellor, Florent Sinama-Pongolle, Jerzy Dudek og Josemi er fortsatt uaktuelle for spill.