Parry om transferfiaskoen

Rick Parry mener det ikke er grunn til å svartmale situasjonen, selv om man ikke fikk napp på ny midtstopper og høyreving i går. - Vi har en sterkere tropp enn i fjor, bedyrer han.

Liverpools daglige leder, Rick Parry, har for første gang kommentert gårsdagens transferfiasko offentlig. Han insisterer overfor liverpoolfc.tv på at det er flere grunner til å være optimistisk med tanke på den kommende sesongen, trass i at ingen nye fjes vandret inn porten på Anfield i går.

Parry innrømmer at han er skuffet over at de røde ikke var i stand til å styrke stallen i går, men slår fast at klubben til syvende og sist ikke var villig til å betale inflaterte priser bare for syns skyld.

Parry avslører at man hadde kommet til enighet om en avtale for Benfica-vingen Simao med de portugisiske mesterne, før portugiserne ombestemte seg. Han mener det demonstrer at det var omstendighetene, og ikke finansene, som førte til en frustrerende dag i korridorene på Anfield.

- Vi mener ikke det er grunn til å svartmale situasjonen. Det finnes ikke den klubb som ikke har opplevd frustrasjoner på transfermarkedet, og vi er ikke annerledes, slår han fast.

- Faren, spesielt ettersom det nærmet seg deadline med stormskritt, er at du blir desperat og gjør en avtale som viser seg å være feil. Du må beholde roen, og vi bestemte oss for ikke å forfølge flere spilleralternativer mot slutten av gårsdagen. Vi har stor tiltro til de spillerne vi har, legger han til.

- Vi har fått fatt i de fleste spillerne vi ønsket. Vi har brukt £20M på spillere som Pepe Reina, Momo Sissoko, Peter Crouch og Bolo Zenden. Dette er fire spillere fra øverste hylle. Vi har brukt like mye penger som i 2002, da vi fikk bare tre spillere for denne summen. Mangel på penger har ikke vært tema i jakten på nye spillere. Vi hadde en avtale med Simao, som ville ha tatt pengebruken vår i sommer til nye høyder. Sommeren sett under ett har vi gjort det ganske bra på transfermarkedet, og vi har handlet for en god slump penger.

- Fra august i fjor har vi brukt masse penger på spisser, noe som Jamie Carragher poengterte tidligere i dag. Vi utsatte ikke kjøp av nye spillere fordi vi hadde et ønske om å gjøre det. Mange av spillerne vi ønsket var på plass allerede tidlig i sommer, og en stund hadde vi klart å hente inn fire av fire mulige som stod på ønskelista. Da gjenstod bare en høyreving, og en midtstopper som cover for Jamie Carragher og Sami Hyypiä. Problemene våre startet da Luis Figo bestemte seg for ikke å komme til oss. Forhandlingene hadde gått fint fremover inntil da, og vi hadde håp om å sikre oss Figo. Hadde han kommet, ville vi ikke ha snakket om dette i dag, tror Parry.

- Det er aldri ideelt å handle på siste dag før transfervinduet stenger, da ting kan gå galt, og det gir deg lite rom for å manøvrere videre. Gårsdagen var merkelig. Vi hadde en avtale med Benfica, men når dette ble lekket til pressen, opplevde portugiserne så sterke reaksjoner fra sine supportere at de ikke ville selge. Simao satt på flyet på vei til legetesten, men Benfica sa nei til hele handelen. På mange måter skjedde det samme som da Steven Gerrard var på vei til Chelsea, men her var det klubben som ombestemte seg.

- Det var skuffende, men det var ingenting vi kunne gjøre. Hadde avtalen brutt sammen en måned tidligere, hadde det ikke hatt så mye å si, for da hadde vi hatt tid til å finne en erstatning. Det var ikke tilfelle i går.

- Benitez ser filosofisk på det hele, og insisterte på at vi ikke skulle betale for spillere som ikke var verdt det vi ville ha blitt tvunget til å legge ut for dem. Vi kunne ha kjøpt flere midtstoppere i går, men vi ønsket ikke å kaste bort pengene bare for syns skyld.

- Manageren er i en situasjon nå, der han er bedre i stand til å kjempe i teten enn i fjor. Vi ønsker å gjøre det bedre enn i fjor, og føler oss fortsatt sikre på at vi har det spillermaterialet som trengs for å klare det. Vi har ikke hatt 100% uttelling på spillermarkedet, men det er vel ingen klubber som får alle de spillerne de ønsker seg. Vi har gjort det rimelig bra på transfermarkedet. Rafa mener vi er bedre rustet til å gjøre det bra i alle turneringer, avslutter Parry.