Parry om USA-prosjektet

Rick Parry har i dag uttalt seg om motivet for at Liverpool nå involverer seg i fotballskoler i USA. I første rekke er det utdanningen av trenere til grasrotfotballen i statene de røde skal bidra med.

Rick Parry har i dag uttalt seg om Liverpools engasjement i flere fotballskoler i USA, under en pressekonferanse på Melwood. De røde håper å bidra til at foballen vokser på grasrotnivå i statene, samtidig som man på lang sikt kanskje kan høste frukter både i form av at klubben blir mer populær ”over there”, samt at man får oversikt over hvilke talenter som befinner seg i USA.

- Vi blir involvert i dette prosjektet på flere forskjellige måter. Vi har mye erfaring med å drive fotballskoler i vårt nærmiljø. Vi har kunnskapene som nøkkelpersoner i USA søkte etter. En viktig del av opplegget består i å utdanne trenere i USA, som vil jobbe med barn, forteller Parry.

- På kort sikt får vi ingenting igjen for dette. På lang sikt kan vi kanskje fremme klubbens rykte, og USA er et enormt viktig marked for oss. Skal vi få fotfeste i USA kan vi ikke begynne med å selge fotballtrøyer. Vi må opparbeide oss tillit, og vinne folks hjerter. Vi må være forberedt på å gi noe, uten å forvente noe tilbake på kort sikt.

- Jeg ser på dette som en vinn-vinn situasjon, der vi fokuserer på grasrotfotballen. Vi sår nå, og så får vi se om klubben med tiden kan høste fruktene. Dette handler ikke om elitefotball, og er ikke et speidernettverk. Det handler om å utvikle fotballen på laveste nivå. Det er mange kommersielle fotballskoler i USA for øyeblikket, men dette er noe helt annet. Det er en god mulighet for oss til å øse av vår ekspertise, og få Liverpool-navnet assosiert med et prosjekt jeg tror vil opparbeide seg et godt rykte og som vil bli svært suksessfullt på sikt.

Et firma som kaller seg Global Events skal ta seg av den daglige driften av prosjektet.

- Vi ønsker å jobbe med barn i de urbane delene av USA. Vi møtte Liverpool-ledelsen, og ble veldig imponert over arbeidet de gjør i sitt nærområde, sier deres talsmann, Peter Miller, og bekrefter samtidig at man starter opp i Memphis først, og at det vil skje første uka i desember.