Pellegrino-overgang bekreftes

Mauricio Pellegrino kommer gratis fra Valencia og skal spille for de røde ut sesongen.

Maurico Pellegrino har i kveld fullført den medisinske testen på Merseyside og kommer gratis fra Valencia. 33-åringen vil spille ut sesongen for de røde, med opsjon på å forlenge avtalen med ytterligere et år.

 

Men midtstopperen er ikke spilleberettiget før de siste formalitetene i avtalen fullføres. 

 

Pellegrino kom til Valencia i 1999 og spilte en viktig rolle da den spanske toppklubben tapte Champions League-finalen i 2000 og 2001. Han gjenforenes nå med Benitez. Argentineren vant La Liga to ganger og UEFA-cupen under Benitez' ledelse.

 

- Jeg er veldig fornøyd. I min alder er det stor tilfredstillelse at denne muligheten kommer. Jeg har alltid ønsket å spille i England, uttaler Pellegrino til liverpoolfc.tv.

 

Mauricio er født i Argentina 5.oktober 1971, og blir den første argentiner i Liverpool FC. Han kan ikke spille for Liverpool i Champions League etter å ha blitt byttet inn for Valencia i det 57.minutt mot Werder Bremen tidligere denne sesongen.

 

Han begynte karrieren for CZ Velez Sarsfield i hjemlandet, og spilte over 200 kamper for klubben. Der vant han tre Apertura-titler og to Clausura-titler, og samt Copa Libertadores og den Interkontinentale Super Cupen.

 

I 1998 gikk han til Barcelona, spilte 23 kamper for katalanerne og vant La Liga under ledelse av Louis Van Gaal før ferden bar videre til Valencia i 1999.

 

Han står bokført med tre landskamper for Argentina. I Spania går han under kallenavnet "El Flaco" - den magre.