Pongolle lettet over å være skadefri

Florent Sinama-Pongolle kjenner nå ingen ting til den alvorlige kneskaden som satte han utenfor for en lengre periode. Det er en stor lettelse for den unge franskmannen. Carra takker Benitez for fremgangen.

Florent Sinama-Pongolle har i dag snakket om hvor glad han er for at skademarerittet ser ut til å være over for hans del. Den franske U-21 spilleren pådro seg som kjent en alvorlig kneskade i januar, og angrepsspilleren forteller at det var en skikkelig tålmodighetstest med et så langt skadefravær.

- For meg var det nærmest utålelig å være borte fra fotballen så lenge. Jeg følte meg så langt borte fra alt og alle, skal Liverpool-spilleren ha fortalt til franske medier.

Etter at han kom tilbake fra skaden, har manager Rafael Benitez mest brukt småvokste Pongolle i en kantrolle på høyresiden. En rolle som han nå begynner å venne seg til.

- Jeg har funnet meg til rette på høyrekanten nå. Jeg har spilt i den rollen i nesten alle de store kampene jeg har fått ta del i. Mot Arsenal i fjor hadde jeg Ashley Cole mot meg, og jeg husker jeg løp etter han hele kampen. Ideelt sett skulle det ha vært motsatt, spøker Sinama-Pongolle.

Den franske unggutten mener likevel at han er i stand til å spille på et større register som spiss.

- Noen ganger sier jeg til meg selv, at jeg kunne ha bidratt mye mer som spiss. Men jeg er bare 20 år, og er i førstelagstroppen til Liverpool, så jeg kan ikke kreve mer. Jeg prøver å spille som Cristiano Ronaldo i Manchester United. Han ser seg aldri tilbake, og han er veldig vanskelig å stjele ballen fra, avslører ”Flo”.

Carragher takker Benitez
Jamie Carragher har i forkant av England – Østerrike fortalt hvor takknemlig han er overfor Rafael Benitez, og mener spanjolen har bidratt sterkt til hans fremganger det siste året. Scouseren mener at han har utviklet seg utrolig mye etter at Benitez kom til Anfield, og i helgen er det England som får dra nytte av dette når Carra trolig inntar en noe uvant rolle som venstreback.

- Jeg har blitt mer moden. I tillegg har jeg fått mye hjelp av Rafael Benitez, sier han.

Carragher spilte midtstopper for England i de to siste kampene, men som ”potet” blir han nå altså flyttet til rollen han hadde på klubblaget for noen år tilbake.

- Spillere som Rio Ferdinand, John Terry og Sol Campbell er fantastiske. Jeg ble utrolig imponert over spillet til John Terry i vår siste kamp mot Chelsea på Anfield. Han må få kredit for den kampen. Rio og John er yngre enn meg, men de er spillere jeg ser opp til uansett, forteller Liverpool-stopperen.

- Jeg så Sol Campbells spill i Euro 2004, og han var utmerket, mens Rio Ferdinand var en av de beste spillerne i VM i 2002. Det viser hvor hard konkurransen er om stopperplassene hos England. Jeg har ingen problemer med at jeg blir skyvd ut på venstrebacken.

- Jeg er mest komfortabel som midtstopper. Det var i den posisjonen jeg først begynte å spille for Liverpool. Så spilte jeg venstreback under Gerard Houllier, og har siden blitt flyttet hit og dit. Men min favorittposisjon er utvilsomt sentralt i forsvaret. Uansett, jeg spiller der hvor manageren setter meg opp.