Pongolle på vei til fransk fotball?

Det normalt pålitelige forumet, The Liverpool Way, skriver i ettermiddag at det pågår sluttforhandlinger om en overgang for Pongolle til Lyon. Ny kontrakt til Warnock, som følges av England?

Det er seks arbeidsdager igjen til transferdeadline, og det merkes. Tidligere i dag ble Milan Baros’ overgang til Aston Villa bekreftet. I tillegg sa Benitez senest i går at han håper å få inn minst to nye spillere – kanskje tre. Det arbeides overtid på Melwood om flere nye kontrakter i disse dager.

The Kopite-skribenten, Dave Usher, skriver nå på sin hjemmeside at Liverpool er i sluttforhandlinger med Lyon om en overgang for Florent Sinama-Pongolle. Usher har normalt svært gode kilder vedrørende klubbens yngre spillere etter å ha fulgt reservelaget tett i mange år. Det har tidligere vist seg at opplysningene hans normalt holder stikk.

Nyheten kommer som en overraskelse på det fleste, til tross for enkelte signaler om at de franske ungguttene sliter med å finne seg helt til rette. Pongo var kanskje den som hadde vist nok på førstelaget til at de fleste trodde manageren ønsket å beholde ham. Det er likevel en kabal som skal gå opp. En ny spiss kan godt være på plass innen 31. august, og dersom Lyon bruker en del av sin nylig oppfylte bankkonto til å komme med et godt bud, kan det være nok for Liverpool.

Det var i sin tid nettopp Lyon-manager Gérard Houllier som kjøpte Florent Sinama-Pongolle til Liverpool.

Ny kontrakt til Warnock?

Samme kilde skriver også at Stephen Warnock er i ferd med å undertegne en ny kontrakt. Den nåværende kontrakten går ut til sommeren, og Liverpool skal ha tilbydd en forlengelse med to sesonger. 23-åringen har startet sesongen bra, og spilt de to første ligakampene på bekostning av John Arne Riise. Det skal ha vært ryktene om at assistenten til Svennis, Tord Grip, har fulgt utviklingen til venstrebacken den siste tiden som har satt fart i forhandlingene.

Big Sam innrømmer at Stelios kan forsvinne

Til tross for å ha hevdet det motsatte tidligere i sommer, innrømmer nå Bolton-manager Sam Allardyce at Stelios (bildet) kan forsvinne. Liverpool blir ikke nevnt med navn, men på klubbens offisielle hjemmeside sier Big Sam at situasjonen er ”ekstremt delikat og må løses så raskt som mulig”.

Han fortsetter: - Dersom han forlater klubben, noe jeg håper han ikke gjør, må vi ha inn en erstatter så raskt som mulig. På dagens transfermarked blir det en vanskelig oppgave. Jeg tviler på om det finnes spillere det ute med samme kvaliteter som Stelios, og håper situasjonen ikke oppstår.

Tidligere i dag skrev lokalavisen i Liverpool at de røde skal ha kontaktet Bolton vedrørende den greske landslagsspilleren som kan være tilgjengelig for rundt £1M.