Pongolle under kniven i dag

Florent Sinama-Pongolle opereres for sin korsbåndskade i Strasbourg. Baros helt kvitt hamstringskaden. Morientes avanserer kraftig på Actim Index. Houllier på vei tilbake til fotballen?

Liverpool Echo melder at Florent Sinama-Pongolle skal foreta en operasjon på sitt skadede kne i franske Strasbourg i dag. 20-åringen pådro seg som kjent en korsbåndsskade i semifinalen mot Watford i Carling Cup, og vil tidligst være tilbake på banen i begynnelsen av neste sesong.

 

Baros helt kvitt hamstringskaden

Milan Baros har vært plaget av skader de to siste sesongene. Forrige sesong var han ute i flere måneder med et ankelbrudd, og i år har han slitt med en hamstringskade. Nå føler 23-åringen seg helt skadefri.

- Jeg tror jeg har hatt mine skader for en stund fremover. Jeg er helt fin nå, og håper å forbli det i lang tid, forteller Baros til det tsjekkiske nettstedet www.idnes.cz.

 

Morientes avanserer kraftig på Actim Index

Fernando Morientes har allerede rukket å markere seg i Premier League. Det viser også tallene. Etter kampene mot Charlton og Fulham har han avansert 212 plasser på den såkalte Actim Index. Poengssummen har økt med 0,35 til 0,76, mye takket være hans to scoringer i disse kampene. The Actim Index er den nye offisielle spillerbørsen for Premier League. Spillerne får poeng for sine individuelle prestasjoner, tiden de er på banen, sluttresultat og scorede mål. Formelen for utregning er ikke offentliggjort, men antall scorede mål synes å være den enkeltfaktoren som gir størst utslag. Thierry Henry topper foran Frank Lampard og John Terry. Beste Liverpoolspiller er Milan Baros på 32.plass. Øvrige røde på Topp 10 –listen: Jamie Carragher (35.plass) , John Arne Riise (45.), Steve Finnan (59.), Steven Gerrard (62.), Sami Hyypia (65.), Xabi Alonso (92.).

 

Houllier på vei tilbake til fotballen?

Gerard Houllier har blitt tilbudt stillingen som ”Director of Football” i Paris St. Germain. Trener Vahid Halilhodzic fikk sparken tidligere i uken og laurent Fournier har tatt over ansvaret for laget ut sesongen, men den frankse hovedstadsklubben ønsker å knytte til seg erfaringen til Gerard Houllier. Klubben har allerede henvendt seg til den tidligere Liverpool-manageren.

- Samtaler har begynt, men det er ingenting konkret ennå, uttaler Houllier til L’Equipe.

 

Tre semifinalister klare

Everton, Warrington Town og Marine er allerede klare for semifinalen i årets utgave av Liverpool Senior Cup. Liverpool, de regjerende mesterne, og St. Helens Town gjør opp om den siste plassen på Knowlsey Road førstkommende onsdag. Trolig stiller de røde med U18-laget her.