Rafa: - Alonsos skade påvirker ikke hvem vi kjøper

Liverpools manager mener han har nok cover på midtbanen. Skaden til Alonso vil derfor ikke påvirke kjøp av nye spillere i januar. Henchoz linket til Rangers.

Det er fridag i England i dag. Bank Holiday Monday gjør at tilgangen på nyheter og aviser er mindre enn normalt og det er lite nytt på øyriket bare timer før Liverpool er i aksjon mot Norwich. Kampen har avspark klokken 13:45 og oppdateres direkte her på liverpool.no. Du kan få scoringsvarsel fra kampen ved å sende meldingen: LFC LIVE START til 2180.

 

Skaden påvirker ikke transferaktivitet

Rafael Benitez sier skaden til Xabi Alonso ikke kommer til å påvirke hvem de kjøper nå som transfermarkedet er åpnet igjen. Liverpools playmaker er ute i inntil seks uker etter å ha brukket ankelen mot Chelsea første nyttårsdag. – Jeg tenker ikke annerledes når det gjelder transfermarkedet etter at vi mistet Alonso, sier Liverpools manager. Vi har mange midtbanespillere i stallen og er godt dekket på det området, sier han videre.

 

Benitez vet selvsagt at det vil være bort i mot umulig å hente inn en fullgod vikar uten å sprenge hans allerede begrensete transfersbudsjett, og bruker i stedet Hamann og Gerrard sentralt med spillere som Diao, Biscan og Welsh som cover. Han innrømmer imidlertid at det er viktig for klubben å få inn nye krefter.

- Akkurat nå er all fokus rettet mot kampen mot Norwich. Etter den er unnagjort må vi finne de spillerne vi trenger til å forsterke laget.

 

Den siste setningen betyr ikke at Liverpool F.C. ikke allerede har gjort et grundig forarbeid når det gjelder å identifisere nye spillere. Bortsett fra spisser er det imidlertid ukjent hvilke navn de har på blokken, og hvor mye penger de eventuelt har til rådighet. Et meget begrenset budsjett gjør at Valencias Pellegrino fortsatt er aktuell som erstatter dersom Henchoz forsvinner. Glasgow Rangers er forløpig den siste klubben til å bli satt i forbindelse med sveitseren. Scott Carson i Leeds har allerede blitt nevnt og et par tabloider skrev i går at LFC skal være villig til å gi fra seg Kirkland dersom det rette budet kommer.

 

Xavier trener med Southampton

Abel Xavier trener for tiden med Southampton etter et tilsvarende opphold hos Blackburn og Bolton. Sammen med Alex Nyarko er portugiseren tilgjengelig på free transfer. Spillerne har samme agent og agenten sier også Middlesbrough er interessert i de to, men at de nå trolig kommer til å skriver under på St Mary’s.

 

Trekning i FA-Cupen

Dersom Liverpool slår Burnley fredag kveld og er videre til FA-Cupens 4. runde, vil neste motstander bli kjent mandag 10. januar. Trekningen skjer ca 14.30 og vil bli overført direkte på BBC Five Live og Sky Sports.