Rafa bekrefter Kromkamp-dealen

Rafael Benitez bekrefter at Liverpool er enige med Villareal, og håper at Kromkamp kommer til Anfield. Gonzalez-avgjørelse innen 10 dager. Skadebekymringer for WBA. Billetter til Old Trafford.

Rafael Benitez har nå bekreftet at Liverpool har kommet til enighet med Villareal om en bytteavtale der Josemi returnerer til La Liga og Villareal, mens den nederlandske høyrebacken Jan Kromkamp går motsatt vei. Overgangene vil, som tidligere nevnt, ikke bli fullført før spillerne har kommet til enighet med klubbene som sine personlige betingelser. Benitez håper imidlertid at dette skal gå i orden i løpet av noen få dager.

Liverpool-manageren innrømmer at Josemi, som var den første spilleren han hentet til Anfield, har slitt med å finne seg til rette i England. Han tror derfor at høyrebacken nå vil tjene på en retur til Spania.

Benitez er også opprømt med tanke på å få den nederlandske landslagsspilleren Kromkamp i sin stall. 25-åringen snakker godt engelsk, men slet med å finne seg til rette i Spania.

- Det stemmer at vi har kommet til enighet med Villareal. Dersom de personlige betingelsene faller på plass, vil handelen bli gjennomført, uttalte Benitez på dagens pressekonferanse på Melwood.- Josemi er en høyreback som har slitt med å lære seg engelsk. Kromkamp er en høyreback som har slitt med å lære seg spansk. Vi må snakke mer med spillerne om dette, men jeg har store forhåpninger om at Kromkamp vil trene med oss her på Melwood i løpet av få dager, la han til.

Benitez beskriver Kromkamp som en offensiv back som liker å gå fremover på banen, og som er sterk på offensiven. Han kan spille både som ordinær høyreback i en firebacks-linje, og som vingback i en bakre femmer.

- Han er en god spiller, men jeg ønsker ikke å prate mer om han før handelen er gjennomført, ytret Liverpool-manageren.

- Begge spillerne har funnet det vanskelig å omstille seg til ett nytt land. Josemi prøvde å lære engelsk, og har blitt mye bedre. Men det har vært tøft for både han og familien hans. Kromkamp lider samme skjebne i Spania. Han snakker engelsk, men i Villareal snakker nesten alle spansk, så det er ingen ideell situasjon for han.

- Jeg har snakket med Josemi om saken, og vi har kommet til at det er en god løsning for han å returnere til Spania. Sevilla har vært interessert i å hente han, men nå som Villareal har kommet inn i bildet, ser denne avtalen ut til å passe alle parter, bekrefter Benitez.

Josemi har spilt 35 kamper for Liverpool etter at han kom fra Malaga for £2M sommeren 2004. Kromkamp har spilt bare seks kamper i La Liga, men han har spilt både mot Everton og Manchester United i Champions League for Villareal. Dermed kan han ikke spille for Liverpool i årets Champions League. 25-åringen lever i håpet om å få en plass i Nederlands tropp til sommerens VM i Tyskland.

Liverpool Echo bekrefter at Liverpool ikke vil måtte betale noe mellomlegg for å sikre seg Kromkamp som cover for Steve Finnan på høyrebacken. Josemi skal nå ha gått i tenkeboksen angående overgangen, etter å ha innsett at karrieren på Anfield er over.

Gonzalez-avgjørelse innen 10 dager
Echo skriver forøvig også i dag at Liverpool vil få vite om deres nye søknad om arbeidstillatelse for Mark Gonzalez vil bli godkjent innen 10 dager. Liverpool har søkt på nytt på det grunnlag at chileneren er et enestående ungt talent. Gonzalez vil kun kreve arbeidstillatelse i seks måneder, da han får europeisk pass til sommeren.Trio usikker for WBA
West Bromwich-manager Bryan Robson har skadebekymringer før møtet med Liverpool på Anfield i morgen. Trioen Zoltan Gera, Paul Robinson og Junichi Inamoto er alle usikre på grunn av skader. Alle tre måtte stå over da WBA vant mot Spurs på onsdag, men Robson har forhåpninger om at samtlige skal være klare til kampen i morgen.

Formspilleren Kanu pådro seg en lårskade mot Spurs, men det er ventet at han blir klar av denne. Inamoto sliter også med låret, mens Robinson har vært ute etter en hjernerystelse han pådro seg mot Manchester United. Gera skal slite med ettervirkninger etter en brokkoperasjon.

Billetter til Old Trafford
Liverpool har mottatt 3050 billetter til bortekampen mot Manchester United på Old Trafford 22.januar. Disse billettene blir solgt til sesonkortinnehavere som har 9 eller flere bortekamper i fjor registrert på sine fancard.