Rafa Benitez skuffet over Mark Gonzales-avslag

Rafa Benitez mener regelverket er feil når en spillere som Gonzales ikke får arbeidstillatelse. Engelske tabloider spekulerer i at Liverpool likevel er interessert i signaturen til Michael Owen.

Liverpools manager er tydelig skuffet over at hans unge chilenske stjerne ikke fikk arbeidstillatelse i forrige uke. Rafa sier regelverket må være galt når en spiller som er bedre enn 50 % av dem som spiller i Premier League ikke får de nødvendige papirene til å spille fotball på øyriket.

En av årsakene til at Gonzales ikke fikk arbeidstillatelse var at Chile ikke er blant de 70 best på FIFA rankingen (Chile er for øyeblikket nummer 72). Rafa mener regelverket ikke legger nok vekt på spillerens individuelle egenskaper, og er oppgitt over avslaget.

- Hvordan kan en spiller som spiller på landslaget, er landets beste spiller og med erfaring fra La Liga ikke være god nok? Dette forstår jeg ikke, sier en oppgitt Benitez. Kanskje er det bare et administrasjonsproblem, sier videre før han legger til:

- Vi speidet på ham i seks måneder, vi vant Champions League i mai, og hvis vi mener han er god nok, bør det veie tungt. De har solgt masse LFC-skjorter i Chile etter vi kjøpte ham, det viser bare hvor viktig han er for oss. Hvis vi blir straffet for å ikke ha betalt mye for underskriften hans, er det fordi våre speidere har gjort godt arbeid. Ikke fordi han ikke er en god spiller.

- Personlig mener jeg 50 % av spillerne er dårligere enn Mark Gonzales. Vi kommer fortsatt til å følge spilleren veldig nært videre. Vi vet at ting kan endre seg raskt med hensyn til kriteriene som skal oppfølges.
Liverpool har ingen ankemuligheter etter å ha fått avslag på en høring på saken.

Owen på lån?
Transfer-sagaen rundt Michael Owen ruller videre. Real Madrid har signalisert sterkt at de ønsker å kvitte seg med spissen, og det har foregått et spill om spissen i flere måneder allerede. Presidenten til Real forsøkte å få fortgang på saken i går med sitt utspill om at United var interessert i å kjøpe. Bare en time senere la United ut en melding som tilbakeviste dette. Tidligere har Newcastle fått avslag på et bud på rundt £11M.

Det er ingen hemmelighet at Benitez tidligere ikke har vært altfor interessert i å kjøpe tilbake Owen. Spilleren har imidlertid fortsatt en stor stjerne hos viktige menn i administrasjonen på Anfield. Engelske tabloider skriver i dag at styret skal ha fått Benitez til endre mening. Spesielt ettersom prisen har gått ned de siste ukene. Opprinnelig ønsket Madrid £16M for Owen. Nå kan spilleren trolig kjøpes for rundt £12M – ingen upris for en mann med god scoringsstatistikk i engelsk fotball. Det blir også spekulert i om Liverpool vil vurdere å få ham på en låneavtale.

Billetter til Sunderland
Vi har fortsatt noen få billetter igjen til sesongens første hjemmekamp i ligaen på Anfield. Dette gjelder for medlemmer av Supporterklubben. Ta kontakt med oss på email: [email protected]