Rafa ber spillerne glemme statistikken

Rafael Benitez ber sine spillere glemme den gode defensive statistikken, og i stedet fokusere på arbeidsoppgavene, foran møtet med Sunderland. Boro-kampen utsolgt. Heder til røde. Stubbs ute. Evra linkes.

Da Liverpool slo Manchester City på lørdag, var det som kjent lagets sjette kamp på rad uten baklengsmål. Vi må tilbake til 1987/88-sesongen for å finne maken til god defensiv statistikk. Men manager Rafael Benitez lar seg ikke rive med, og ber sine spillere om å glemme de tørre tall når man tørner sammen med Sunderland i morgen. Han ønsker ikke at tanker om defensive rekorder skal virke forstyrrende inn på spillernes forberedelser til kampen.

- Jeg kjenner ikke til statistikkene. Jeg synes det er viktigst at vi bare fortsetter i samme stilen, for dersom man begynner å tenke på statistikker glemmer man fort hvor man skal ha fokus, uttaler han til Liverpool Echo.

- Det viktgiste for meg er at vi fortsetter å gjøre hva vi har gjort så langt. Jeg vil ha mer av det samme. Andre folk kan få snakke om statistikk. Min filosofi er enkel. Det er å vinne alle kamper, sier han.

- Det eneste målet jeg har satt meg er å være her i kanskje 10 år. Utenom dette er mitt eneste mål å vinne den neste fotballkampen.

Liverpool Echo påpeker for øvrig at målvakt Jose Reina, og forsvarstrioen Steve Finnan, Jamie Carragher og Sami Hyypiä har spilt samtlige minutter av de siste seks kampene, og fremhever denne stabiliteten i forsvarsrekka som den avgjørende faktoren for den gode defensive statistikken. Hadde ikke John Arne Riise stått over mot Portsmouth, etter smellen han fikk i hodet under spill for Norge i Tsjekkia, ville også han trolig kunne slått seg på brystet over å ha vært med på alle seks kampene.

Liverpool anno 2005 har likevel et stykke å gå før de kan matche laget fra 1987/88.  Med karer som Steve Nicol, Alan Hansen, Gary Gillespie, Mark Lawrenson og Barry Venison i den bakerste lagdelen gikk man hele 10 kamper på rekke og rad uten å slippe inn mål. Faktisk slapp denne gjengen inn bare ett mål på 15 kamper.

- Når du er manager begynner du først å tenke på hvordan du kan forbedre forsvaret, da dette er den letteste delen av jobben. Etterpå må du konsentrere deg om spissene, fordi angrepet er vanskeligere å forbedre. Skal du score mål du treffe ganske nøyaktig, mens du har et mye større område til rådighet når du skal klarere ballen, sier Benitez med glimt i øyet.

Middlesbrough-kampen utsolgt
Liverpool FC bekrefter nå at ligakampen mot Middlesbrough lørdag 10.desember er helt utsolgt.

Heder og ære til røde
Liverpool FC gjorde nesten rent bord på BBC North West sin årlige sportspris-utdeling i går kveld. Steven Gerrard ble utnevnt til ”Årets Spiller” i regionen, mens Rafael Benitez nå kan smykke seg med tittelen ”Årets Manager” i nordvest. Rafa vant for øvrig også BBC Radio Merseyside sin lytterpris. Liverpool kapret også tittelen ”Team of the Year”.

På plassene etter Gerrard i kampen om ”Årets Spiller” fulgte Jamie Carragher og Wayne Rooney. I forbindelse med prisutdelingen avslørte kapteinen at han var livredd for at han måtte ta det femte straffesparket i Istanbul da Shevchenko gikk fram for å ta sin ellevemeter, et straffespark som han da ville ha satt midt i mål!

Mer skadeproblemer for Sunderland
Vi kunne i går berette at Sunderland må klare seg uten fem av sine nøkkelspillere mot Liverpool i morgen. Nå melder lokalavisen i Sunderland at Stephen Elliott muligens kan bli kampklar i tide likevel, etter å ha slitt med en ryggskade. Men i stedet må de røde og hvite klare seg uten stopperen Alan Stubbs, som pådro seg en lyskeskade på trening i forrige uke. Det var opprinnelig ventet at han skulle bli klar til denne kampen, men det er nå slått fast at han ikke kan spille på 2-3 uker.

- Stephen Elliott kan ennå ha en sjanse til å spille i morgen, men han har ikke trent i forkant av kampen, så vi får se. Ryggskaden hans er et vedvarende problem, og noe han må lære seg å leve med. I alle fall på kort sikt. Alan Stubbs har ikke sjanse til å spille etter lyskeskaden han pådro seg fredag. Når det gjelder Julio Arca, så er han tilbake i trening, men vi tar fortsatt ikke sjansen på kroppskontakt etter tåskaden hans. Så han spiller ikke. Det samme gjelder Stephen Wright og leggskaden hans, uttaler Sunderland-manager Mick McCarthy.

Evra linkes
Dagens navn på ryktebørsen er Monaco-stjernen Patrice Evra. Backen linkes både til Liverpool og Inter, og skal nå vurdere sin fremtid i fyrstedømmet.

- Dette er to klubber jeg hører linkes til mitt navn, men jeg lar det ikke gå til hodet på meg. Det er mange flotte klubber som følger meg, men det har ikke skjedd noe konkret. Jeg har ikke sagt ja til noen, selv om jeg liker ryktene, uttaler Evra selv om situasjonen.