Rafa bryr seg ikke om spekulasjoner

Rafael Benitez ønsker ikke å bruke energi på rykter om at han er på Real Madrids ønskeliste over ny manager på Bernabeu.

Det måtte vel komme.  Rafael Benitez tilbrakte 22 år i Real Madrid, før han via andre spanske klubber oppnådde stor suksess hos Valencia med to ligatitler på tre sesonger.  Når den kongelige klubb i den spanske hovedstaden nå er ute av Champions League, og taper terreng til Barcelona på toppen av ligatabellen, er media fulle av spekulasjoner om managerskifte i Real.  Det til tross for at den brasilianske treneren Luxemburgo bare har vært sjef for de helhvite i noen få måneder.

 

Ifølge Spanias største sportsavis Marca, er Benitez nummer to på en kort ønskeliste for ny manager i Real Madrid.  Fabio Capello hos Juventus skal være førstevalget.  Rafa tar imidlertid skriveriene med et skuldertrekk:  - Real Madrid er bare et rykte.  For øyeblikket er Blackburn Rovers det eneste jeg tenker på.  Jeg er stolt av å være manager for Liverpool, og nå ønsker jeg at vi slår Blackburn.  Jeg kan ikke kaste bort tiden på å tenke på rykter.  Jeg har en kontrakt på fem år så hvorfor skulle jeg ikke være her en lang stund? For meg er utfordringen å gjøre det beste for min klubb.

 

- Når du studerer en klubb fra et annet land vet du hvor stor den er og hvor gode supporterne er, men det er først da du kommer til Liverpool at du forstår den fantastiske atmosfæren som hersker her.  Jeg så hvordan fansen trivdes under finalen i Carling Cup og jeg så hvor mye de føler for klubben.  Det gjorde at jeg ønsket å gi dem mer å glede seg over.

 

- En dag, etter at jeg kom til Melwood 09.30 og reiste hjem omtrent kl 19.00 var det en supporter som stod igjen og ventet i kulda utenfor inngangsporten.  Det viste seg at han hadde ventet hele dagen for min autograf.  Da han hadde fått den reiste han hjem, men slik ting viser hvor mye klubben betyr for supporterne.