Rafa: - Carson god nok for Premier League

Benitez vil ikke nøle med å bruke Scott Carson på førstelaget. Antonio Nunez håper på startplass mot Birmingham. David Mannix skrev under.

Med tro på Scott

Scott Carson er i utgangspunktet hentet inn som cover for en skadet Chris Kirkland, mens Englands U21 keeper nyter uansett stor tillit hos manager Rafaen Benitez.  Spanjolen sier at det ikke vil være noe problem for ham å benytte unggutten i Premier League:  - Vi var på utkikk etter en ny keeper, og jeg sa at jeg enten ønsket en ung eller en med stor erfaring.  Da jeg snakket med spilleren, etter at vi hadde samtaler med Leeds, sa jeg at han ville bli vårt andrevalg p.g.a skaden til Chris.  Jeg sa også at dersom vi så at han hadde et nivå som var godt nok for laget ville resten være opp til ham.  Vi har stor tro på ham, og jeg ville ikke nøle med å bruke ham i Premier League.

 

Nunez på høyrevingen?

Med Luis Garcia suspendert til lørdagens kamp mot Birmingham er det et stort spørsmål om hvem Rafa Benitez vil benytte på midtbanens høyreflanke.  Garcia hadde styrket sin posisjon på en de få usikre plassene i øyeblikket, etter bra kamper mot Charlton og Fulham, men står altså overfor en kamps karantene etter sitt femte gule kort.

Vladimir Smicer har vært innbytter i de to siste kampene til førstelaget, men det er usikkert på om manageren føler at han er klar for en startplass så tidlig etter sin lange skadeperiode.  Benitez har tidligere eksperimentert med å legge Baros bredt ute på høyre, og benytte både Igor Biscan, Dietmar Hamann og Steven Gerrard sentralt, og hvor Stevie G da ligger bak en ensom spiss.  Det kan også være en alternativ løsning på St. Andrews.

En tredje mulighet er å sette Antonio Nunez tilbake på laget igjen, for første gang siden hans røde kort mot Burnley.  Den tidligere reserven til Real Madrid har ikke imponert i den helrøde drakta så langt, men er som spilletype den mest naturlige høyreflanken tilgjengelig.  26-åringen håper at skader og suspensjoner kan gi ham en ny sjanse til å vise seg fram:  - Jeg håper at jeg kan være med i troppen igjen for første gang siden min utvisning.  Vi har spilt bra, og da kan det være vanskelig å komme tilbake, men jeg håper på en mulighet til lørdag. 

- Det har vært veldig frustrerende for meg å ikke være involvert.  Etter å ha sett en video av hva som skjedde i Burnley synes jeg det ikke tilsi et utestengelse på tre kamper, men slik er reglene.  Jeg føler at jeg har mye å vise fansen, siden det har vært en vanskelig sesong for meg med mye tid ute med skade.  Jeg må venne meg bedre til spillet i England, ettersom det er mer fysisk enn i Spania.

- Jeg trives godt her.  Jeg liker byen, klubben, menneskene, og jeg er blitt tatt veldig godt i mot.  Vi er nå klare for en cupfinale, noe som er flott for meg.  Ikke alle får muligheten til å spille i en finale så en må ta vare på øyeblikket gjøre sitt beste for å vinne.

 

Mannix til 2007

Slik det tidligere er blitt antydet har nå David Mannix skrevet under en kontrakt med Liverpool som binder ham til Anfield til 2007.  19-åringen har under de tre siste årene gjennomgått fem kneoperasjoner, men LFC har hele tiden støttet en spiller hvis talent det ikke har vært tvil om.  Etter et siste og vellykket inngrep av den berømte Dr. Steadman i USA synes nå karrieren endelig å ha kommet på rett kjøl igjen, og Mannix har stadig greid å fremheve seg mer på reservelaget.

Playmakeren på midtbanen har i og med denne nye kontrakten fått en sikkerhet som vil være bra for hans selvtillit, og scouseren kan fortelle at Rafael Benitez har lovet at hans sjanse vil komme:  - Jeg var inne i mitt siste år av kontrakten og klubben har tidligere sagt at så snart jeg ble frisk igjen ville jeg få tilbud om en ny.  Dette er et skikkelig løft for meg, og den nye avtalen gir meg ekstra tid til å bevise ovenfor manageren hva jeg kan gjøre.

- Manageren har snakket ganske mye med meg.  Han sa til meg at noen av de andre ungguttene ville få sin sjanse denne sesongen, og med andre ord at de ikke er bedre spillere enn meg men bare har mer erfaring og har spilt flere kamper.  Han sa at jeg måtte komme i bedre fysisk form, arbeide hardt, og han ville gi meg en sjanse.

- Etter min første operasjon tenkte jeg aldri på at jeg kanskje ikke ville spille igjen, men etter det andre inngrepet var jeg 100 prosent sikker på at jeg ikke ville komme tilbake.  Til slutt reiste jeg til Amerika, hadde min femte operasjon, og det har fungert for meg.

- Da jeg var på akademiet pleide Steve Heighway å si at fotballegenskapene aldri ville stoppe meg fra å spille på førstelaget til Liverpool.  Han sa at jeg måtte få orden på den mentale innstillingen, ettersom jeg ble utvist noen ganger og var ganske vill.  Han sa at mitt hode og skader var det eneste som kunne stoppe meg.

- Jeg har definitivt blitt mye roligere nå.  Jeg tror at skaden har gjort at jeg er blitt mer voksen.  Jeg har vært nede i rennestenen, og trodde aldri jeg ville spille igjen, slik at hver kamp nå er en bonus og jeg vil alltid gi 100 prosent.

- Kanskje vil jeg få en sjanse til neste sesong.  Jeg har egentlig ikke hatt noen pre-season på tre eller fire år.  Forhåpentligvis kan jeg nå holde meg skadefri og bare bli sterkere og bedre.

På veien tilbake har David også blitt oppmuntret av Stephen Warnock, som har kommet tilbake fra tre benbrudd og nå er et regelmessig innslag i førstelagstroppen.

- Jeg har snakket med Stephen noen ganger, og han har fortalt meg hva han gikk  igjennom og jeg har fortalt ham om mine skader.  Han fortalte meg hvor viktig det var å holde dietten mens en var skadet, og at det bare var å jobbe videre.   Det har gjort ham til en bedre spiller og jeg håper det samme vil skje med meg.  Han har vært en inspirasjon for meg, og han er den eneste jeg kan se på og si at han har vært der hvor jeg har vært.