Rafa: - Crouch vil gi oss en ny dimensjon

Rafael Benitez mener Peter Crouch vil gi Liverpools angrepsspill en ny dimensjon. Harry Redknapp tatt på senga. Usannsynlig Luque-link.

Rafael Benitez kunne i kveld ikke skjule gleden over å ha sikret seg Peter Crouch fra Southampton, og mente at den over to meter lange spissen vil gi hans lag en ny dimsensjon. Crouch vil bli Liverpool-spiller så snart legetesten er unnagjort i morgen, og vil skrive under for fire år på Anfield før han slutter seg til resten av troppen i treningsleiren i Sveits. Benitez har vært en stor beundrer av den engelske landslagsspilleren siden han gjorde to mål mot hans klubb på St Mary’s i januar.

- Han er en spiller jeg liker. Jeg håper jeg får møte han i morgen. Dersom ikke, møtes vi forhåpentligvis om to dager i Sveits. Han representerer en annen type spiller enn det vi har fra før. Han er god i lufta, og han kan både holde på og spille ballen. I fjor hadde vi problemer med å holde på ballen på bortebane, og Peter vil gi oss mange muligheter i så måte.

- Vi tapte 11 bortekamper i fjor, så vi må forandre på ting. Crouch vil gi oss flere muligheter. Han holder som nevnt bra på ballen, og han er også flink til å sette andre spillere i spill, noe som gjør oss i stand til angripe mer. Jeg vet hva han kan gjøre, og jeg er sikker på at han vil gjøre en god jobb for oss. Nå må vi bare vente på legetesten, så er alt i orden.

I følge The Times betaler Liverpool i utgangspunktet £6M for Crouch, hvorav halvparten utbetales umiddelbart, og resten på et senere tidspunkt. Ytterligere £1M kan tilfalle Southampton etter gitte kriterier.

Redknapp tatt på senga
I følge nettstedet til Sky Sports ble Southampton-manger Harry Redknapp tatt på senga over den kjappe overgangen til Peter Crouch til Liverpool i dag.

 – Han møtte ikke til trening i dag, så jeg tror han har vært i Liverpool og hatt samtaler hele dagen. Det er alt jeg vet, og jeg vet ikke hva salgssummen er. Det er formannen som tar seg av slikt, og han har jo tydeligvis vært i Liverpool og blitt enige med dem. Jeg visste Liverpool ønsket Peter, og jeg viste at overgangen nærmet seg. Mange andre klubber var også interessert, men ting har tydeligvis skjedd raskt i dag. Han må ha kommet til enighet om sine personlige betingelser allerede i går kveld, ettersom han ikke møtte til trening med oss i dag tidlig, og det var da jeg først skjønte hva som var i gjære. Slike avtaler blir ikke gjort av fotballmanagere lenger. Nå blir de gjort over hodene våre av formenn og daglige ledere, sa en tydelig skuffet Redknapp.

- Dette er uansett veldig mye penger for oss, og det er styrets avgjørelse, ikke min. Jeg ønsket å beholde han. Han var en av mine viktigste spillere, som ville ha gitt oss en sjanse til å rykke opp igjen. Får vi imidlertid £7M for han, slik det blir hevdet, er det et fantastisk tilbud fra Liverpool, som vår klubb har bestemt seg for å si ja til, la han til.

Luque fortsatt interessant for Liverpool
Spanske medier skriver at Deportivo La Corunas spiss Albert Luque fortsatt skal være en interessant spiller for Liverpool, og at klubben kommer til å gjøre nye fremstøt i så måte. Kanskje litt merkelig like i etterkant av at de røde har sikret seg Peter Crouch, men Rafael Benitez har vært linket til spilleren også tidligere. Det hevdes at Liverpool har gjort to uformelle henvendelser om spissen, som har fått tillatelse til å snakke med andre klubber. Vi tror imidlertid at de rundt £10M som Deportivo forlanger for spilleren er penger Liverpool nå helt klart vil bruke til å styrke andre lagdeler.