Rafa fokuserer på poengene, ikke rekorder

Nye tre poeng for de røde er det viktigste på en dag Liverpool satte to nye rekorder. Benitez fornøyd med spillet, men vil ha større effektivitet på topp.

Manager Rafa Benitez understreker at det kun er seier laget hans tenker på og at de ikke lar seg påvirke av all praten om antall seire på rad og klubbrekorder. På en dag hvor de røde satte rekord i antall poeng på de første 16 kampene fra start i en Premier League sesong og tangerte klubbrekorden for antall kamper uten å slippe inn mål (8), beholdt de 3. plassen på tabellen med tre nye poeng. Det var viktig på en dag hvor de andre topplagene også vant.

En smilende Benitez pekte på roen og selvtilliten laget hans nå spiller med, men er ikke fornøyd med effektiviteten foran mål. På en dag hvor Liverpool igjen spilte bra fotball og skapte uttallige sjanser foran keeper, stoppet det på 2-0. Det burde vært minst fire.

- Vi spilte veldig bra i første og skapte mye foran mål. Vi gav aldri Newcastle en eneste sjanse til å komme inn i kampen. Det eneste minuset var at vi ikke scoret flere mål.

I pause gav ham spillerne beskjed om å få nummer tre så raskt så mulig for å punktere oppgjøret. Slik skulle det aldri gå, men Liverpool var så overlegne at det aldri ble spennende. Det ble med andre ord ikke noe hyggelig besøk på Anfield for Michael Owen. Den tidligere Liverpoolspilleren kom ikke til en eneste skikkelig målsjanse på en dag hvor de røde var minst to nummer for store.

- Vi spiller med mye selvtillit, spiller bra og skaper mye foran mål. Forsvaret jobber igjen meget bra, men det viktigste for oss er å vinne fotballkamper. Ikke hvor mange kamper vi spiller uten å slippe inn mål.

De røde har nå spilt 12 timer uten å slippe inn mål i Premier League. Etter at Boa Morte slet seg igjennom Liverpoolforsvaret 22. oktober og scoret på overtid, er det altså åtte kamper uten baklengs for de røde.

I de tre neste kampene i jule og nyttårsprogrammet skal de møte:
28.12 Everton (B)
31.12 WBA (H)
02.01 Bolton (B)