Rafa forklarer hvorfor han ikke handlet

I et intervju med Liverpool Echo i dag forklarer Rafael Benitez hvorfor han ikke kjøpte flere spillere før transferdeadline. Han frykter også at Morientes blir ute i en måned, og utfordrer Cisse til å ta opp hansken.

Rafael Benitez frykter at Fernando Morientes kan være satt ut av spill i en hel måned, og ikke i bare to uker slik den spanske landslagslegen har antydet. Derfor oppfordrer han nå Djibril Cisse til å kanalisere sin frustrasjon, slik at han slår tilbake ved å terrorisere motstandernes forvarsrekker i tiden som kommer.

Utfordrer Cisse
Chris Bascombe i Liverpool Echo avslører i dag at Benitez ikke akter å holde noe møte for å diskutere hendelsene like før transferdeadline med sin frustrerte franske spiss. Det er hevet over tvil at Cisse var like ved å bli ofret for å få Michael Owen hjem til Anfield. Manageren mener at Cisse nå må kanalisere sitt sinne og sin frustrasjon, slik at det slår positivt ut både for han selv og klubben.

- Det beste med at transfervinduet er lukket, er at spillerne vet at de blir i klubben. Cisse kan nå vise alle og enhver hvor god han er. Jeg tror han vil gjøre det ved å score mål, jobbe hardt og spille godt. Cisse vet hva jeg ønsker fra han, og jeg har ikke noe problem med han, slår Benitez fast i dagens Echo.

- Som manager, ønsker jeg bare å se mine spillere score mål. Jeg liker at spillere er sinte når de ikke får spille. Dersom Cisse er sint, er det bra for laget. Samtidig ønsker jeg at spillerne skal respektere sine lagkamerater, sier spanjolen.

- Jeg vil snakke med alle spillerne når de er tilbake fra landslagsspill, ikke bare Cisse. Jeg vet han gjorde to mål mot Færøyene, så om han scorer i ren frustrasjon, så er det bare en positiv ting.

Morientes ute i en måned?
Cisse er restituert etter ankelskaden han pådro seg mot Færøyene i helgen, men Benitez er fortsatt svært bekymret for Fernando Morientes sin helsetilstand. Selv om mange rapporter har antydet at han har en strekk på framsiden av låret, så er det i realiteten hamstringen som volder spanjolen problemer.

- Jeg har fått indikasjoner på at han kan være ute av spill i tre til fire uker, men vi vil finne ut mer når han returnerer i dag, avslører Benitez.

Vil styrke stallen i januar
Manageren innrømmer også at han er frustrert over at han ikke kunne styrke stallen før transferdeadline.

- Nå må vi vente i tre-fire måneder før vi kan handle igjen. I januar må vi styrke stallen, slår han fast.

- Vi ønsket en høyreving og en midtstopper. Det er noe alle er klar over. Men når folk sier at vi satt for lenge på gjerdet, så er ikke det sant. Vi har jobbet i hele sommer med å sikre oss forsterkninger, men du ønsker ikke å betale mer for en spiller enn det han er verdt. Vi ønsket heller ikke å kjøpe spillere vi ikke trengte. Vi prøvde så godt vi kunne å styrke stallen, men på grunn av ulike omstendigheter, ønsket ikke klubbene å selge de spillerne vi ønsket oss. Og om en klubb ønsker å selge en spiller uten å kjempe for å beholde han, er han kanskje ikke god nok. Når en klubb stritter i mot, og ønsker å beholde sin spiller, vet du at du prøver å kjøpe en klassespiller, resonnerer Liverpool-manageren.

- Simao er et eksempel på det siste. Det er også Milito og Figo. Vi har fulgt Simao i lang tid, men vi kikket først på andre alternativer fordi vi ikke trodde at han var tilgjengelig. Vi bestemte oss til slutt for å prøve, og Benfica ga oss grønt lys. Vi trodde vi hadde kontroll på situasjonen, men de ombestemte seg, forklarer Benitez.

- Vi prøvde også å kjøpe midtstoppere, men klubbene til de vi ønsket oss sa nei. Mange klubber tror vi har ubegrenset med penger fordi vi har vunnet Champions League. Flere klubber verdsatte spillere som ikke er mer enn lovende talenter til £7M.

Bare de beste er gode nok
- Men ser du på troppen vår nå, sammenlignet med i mai, så har vi hentet inn svært gode spillere og styrket stallen. Vi fant aldri de rette spillerne for høyresiden av midtbanen og midtstopperplassen. Vi er regjerende mestere i Champions League, og da er bare visse spillere gode nok til å spille for oss.

- Dersom folk ønsker at jeg skal kjøpe spillere for å ende opp midt på tabellen, kan jeg gjøre det, men selv ønsker jeg å vinne trofeer. Jeg vil kun kjøpe spillere som er i stand til å vinne ting for oss. Jeg har stor tiltro til at vi har et bedre lag denne sesongen. Folk kan være uenige i mine disposisjoner, men når jeg skal bruke en masse penger ønsker jeg også at dette skal være på noen av de beste spillerne i verden, avslutter Rafa.