Rafa forlanger enda mer

Etter ni strake seire i ligaen, akter ikke Rafa å fire på kravene han setter til sine spillere. Heller tvert i mot. Crouch og Cissé får ny sjanse på topp.

Rafael Benitez ønsker seg et lag som er enda mindre nådig med sine motstandere. Det etter 9 strake ligaseire, hvor man har sluppet inn bare ett mål! I dag sier manageren at hans spillere må bli enda mer effektive foran mål, skal de gjøre ytterligere fremganger på nyåret.

- Dersom vi ser på områder der vi må forbedre oss, så er det at vi må være mer effektive foran mål. Når vi ledet 2-0 over Everton og skapte sjanser, burde vi ha gjort et mål som ville ha sikret at kampen var over. Vi kontrollerte kampen i lange perioder mot Everton, men i 20 minutter mistet vi kontrollen. Det er på dette feltet vi må bli bedre. Heldigvis gjorde vårt tredje mål tidlig i andre omgang oppgaven umulig for våre motstandere i den nevnte kampen. Før den tid ga vi dem noe håp, og det var deler av kampen hvor de fikk troen på at de kunne oppnå noe. Det skulle ikke ha skjedd. Til slutt var det hele komfortabelt, men ikke hele tiden, uttaler Benitez.

- Noen ganger er rutine viktig i slike situasjoner. Vi har spilt bra både med hjerte og hjerne en stund nå, men i situasjoner som denne må du bruke hjernen enda mer. Vi må avgjøre slike kamper tidlig. Dette er små detaljer, men dette er områder vi skal jobbe hardere med, legger han til.

Det sier litt om Liverpools fremganger når Rafa nå fokuserer på at laget ikke har vunnet komfortabelt nok. Noe ligamesterskap vil i alle fall ikke spanjolen høre snakk om – ennå.

- Vi tenker ikke på posisjoner. Akkurat nå er vi glade for at vi er så nærme andreplassen. Etter de neste to kampene vil det være enklere for meg å si hva det er vi kjemper om i år. Det står ikke så klart for meg ennå. De neste to kampene blir veldig viktige for oss. Dersom vi vinner disse, kan vi kanskje begynne å snakke om hva som er oppnåelig for oss denne sesongen. Da står Tottenham og Manchester United for tur på nyåret, og ting kan endres raskt. Jeg sa vi ikke skulle snakke for mye om posisjoner da vi lå midt på tabellen, og det samme gjelder nå også.

- Vårt mål er å enda så høyt som mulig på tabellen, og vi har fortsatt en topp fire-plassering som vårt uttalte mål. Vi kan ikke gjøre noe med Chelsea og de andre lagene. Vi må bare prøve å bli bedre selv, isteden for å bekymre oss for dem.

- Jeg har hele tiden hatt troen på at en kamprekke av denne typen var mulig, selv etter vår ujevne start på sesongen. Ingen har kunnet se dette lagets reelle styrker før nå. Seire som den på onsdag gjør meg glad. Ikke fordi det var et lokalderby, men fordi vi spilte to kamper så tett på hverandre på et meget høyt nivå. Det viser meg hvor mye sterkere troppen har blitt. Vi kan forandre på laget uten at nivået på det vi presterer synker nå. Om vi bruker Warnock, Sissoko eller Cissé, løser laget oppgavene på samme måte.

- Dette er veldig viktig, og derfor går jeg også til resten av sesongen med høy selvtillit. Nå er vi stabile, uansett hvilke endringer vi gjør.

- Jeg vil tro at vi er et ekstremt attraktivt lag for nye spillere nå. Vi er regjerende europamestre, og vi forventer å være blant de fire beste i England på lang sikt. Liverpool har alltid vært en stor klubb, og nå kan folk se at vi virkelig er en klubb som konkurrerer om de store trofeene igjen. De fleste spillere vil ønske å spille for Liverpool, så jeg tror det blir lettere å få tak i de rette spillerne nå.Crouch og Cissé fortsetter på topp
Skaden på Fernando Morientes gjør at Rafael Benitez trolig beholder spissparet fra Everton-kampen også mot West Bromwich. Det vil si Peter Crouch og Djibril Cissé.

- Vi har færre valgmuligheter på topp nå som Fernando Morientes har skadet kneet. Han vil være ute i minst to kamper. Men vi har fortsatt Cissé, Crouch, Kewell og Sinama-Pongolle som vi kan bruke på top. Det er fortsatt mange muligheter, slår Benitez fast.

- Vi har ikke noe par vi anser som førstevalg. Vi bestemmer spissparet ut fra skadesituasjonen og hvem vi spiller mot. Jeg ser det ikke som viktig å styrke angrepet under transfervinduet. Vi har nok spisser å ta av. Nå vil Cissé og Crouch slippe til, og forhåpentligvis vil Morientes snart være tilbake, legger han til.

- Spillerne må være klare når manageren trenger dem. Cissé er en god avslutter, noe vi så mot Everton. Han gir oss muligheter med sin fart, og han var så absolutt klar for oppgaven da han slapp til mot Everton. Everton-resultatet var virkelig bra for oss. Tre poeng mot våre byrivaler gjorde både oss og supporterne fornøyde. Vi har startet juleprogrammet bra, men vi har ennå to kamper igjen å spille. Jeg sier som vanlig, vi får ta en kamp av gangen. Eller i dette tilfellet, to kamper av gangen, spøker Rafa.

- Alle ligakamper er tøffe, og det gjelder også West Bromwich og Bolton, slår han fast.

Alan Wiley fra Staffordshire dømmer for øvrig morgendagens kamp mot West Bromwich. Liverpools statistikk når han har dømt er 9 seire, 7 tap og 2 uavgjorte kamper.