Rafa fraskriver seg favorittstempelet

Rafael Benitez benekter at Liverpool er favoritter mot Real Betis i morgen, trass i at man er regjerende mestere i Champions League. - Tittelen fra i fjor vil gjøre oppgaven vanskeligere for oss, slår han fast.

Rafael Benitez forsøker å skyve favorittstempelet over på Real Betis et drøyt døgn før bortemøtet med spanjolene. Det er uansett hevet over tvil at åpningskampen i gruppe G blir en tøff test for de røde.

- I fjor sa folk at Liverpool ikke var det beste laget i Champions League, og det gjorde livet lettere for oss fordi ikke alle forberedte seg god nok, og ikke tok oss på alvor. Vi ble regnet som underdogs både mot Juventus, Chelsea og i finalen mot Milan. Jeg tror fortsatt vi er underdogs, men fordi vi er regjerende mestere vil det nå bli vanskeligere for oss, slår Liverpool-manageren fast.

- Jeg sier ikke at vi ikke kan klare bragden igjen. Vi klarte det i fjor, når ingen ga oss en sjanse, og i fotball kan du alltids produsere nye overraskelser. Men som regjerende mestere vil vi finne ut at de andre klubbene går til kampene mot oss med større omtanke, så det blir vanskeligere for oss i år.

- Vi spilte mot mange lag i fjor, hvor våre motstandere var favoritter. Det gjorde ting enklere for oss. Men nå som vi er på toppen, er vi skyteskive for alle. Andre lag vil heve seg spesielt mot oss, men mot klubber som Real Madrid, Milan, Barcelona, Chelsea og Juventus vil våre motstandere fortsatt være favoritter, fordi de bruker så mye mer penger enn oss.

- Jeg antar Betis vil se oss som favoritter i morgen kveld, men det er jeg ikke enig i. Det blir ingen lett kamp for oss. Dette blir en like tøff oppgave som noen av kampene vi spilte i Champions League i fjor. Betis er et veldig godt lag, men gode angripere. De har også fantastiske supportere, som vil være til stor hjelp for dem på hjemmebane. De er farlige på dødball-situasjoner, og har et godt forsvar. Alle kamper nå blir vanskeligere for oss, fordi vi er mestere, og alle vil ha et enda sterkere ønske om å slå oss, avslutter han.